Incendiul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a fost stins!

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a izbucnit un incendiu. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări.

22 iun. 2021, 22:22

Incendiu la Spitalul din Iaşi. Update: Incendiul a fost stins.

”Situația este stabilă, incendiul a fost stins. Se evacuează ce a ars și se va relua alimentarea cu energie electrică. Incendiul a izbucnit de la un echipament medical. Nu sunt victime, nu sunt pierderi materiale mari. Spitalul nu este în subordinea Primăriei.”, a spus Mihai Chirica.

Update:12 persoane au fost evacuate: 5 copii, 3 parinţi şi patru cadre medicale, de la Secţia ATI, unde erau internaţi copii cu COVID. Incendiul a fost localizat, iar focul nu se va extinde la alte persoane.

La fața locului se deplasează mai multe echipaje de pompieri.

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

Managerul spitalului, Alina Belu, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită și că se îndreaptă spre spital în aceste momente. Au fost evacuați toți pacienții. Primele informații arată că șapte copii au fost evacuați dintr-un salon tampon.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și intervin pentru stingerea flăcărilor. IPJ anunță că polițiștii au fost sesizați în jurul orei 19.00 despre faptul ca într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

„În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, arată Poliția Iași. Practic, circulația în jurul spitalului a fost închisă.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de pompieri. Se acţionează pentru lichidarea incendiului.

În ultimul an tot mai multe spitale au luat foc în România. Astfel, un incendiu a izbucnit, în aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pompierii au fost alertaţi să intervină, după ce în unitatea medicală au ars izolația unor conducte și deșeuri-.

Pompierii militari au fost chemaţi de urgenţă deaorece pe casa scării a Spitalului Județean de Urgență Bacău, la etajele superioare, este fum.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constat că fumul provenea dintr-un canal tehnic, cu suprafața de aproximativ 120 centimetri pătrați, prin care trec conductele de termoficare”, transmit pompierii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat ancheta în cazul celor trei morţi de la Institutul „Victor Babeş”. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Mai multe persoane, membre ale personalului medical, sunt audiate marţi dimineaţă la Poliţia Capitalei.

Autorităţile au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, luni noapte au fost audiate şapte persoane, printre care managerul spitalului şi personal tehnic. Audierile continuă marţi dimineaţă, la Poliţia Capitalei.

„La data de 12 aprilie, poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic ‘Victor Babeş’ Bucureşti au decedat. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, formată din poliţişti ai Serviciului Omoruri, specialişti ai Serviciul Criminalistic şi medic legist”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Citeşte şi: Incendiu spital Piatra Neamţ. Pacienții care au murit arși de vii nu au fost încă identificați. Scandal cu rudele morţilor la morgă