Florin Cîţu, după întâlnirea cu Kamala Harris: „Am discutat despre investiţiile americane în România. Avem nevoie de o economie puternică, bazată pe investiţii”

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a avut o scurtă întrevedere cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, pe parcursul vizitei sale în România.

11 mart. 2022, 18:08
Florin Cîţu, după întâlnirea cu Kamala Harris: „Am discutat despre investiţiile americane în România. Avem nevoie de o economie puternică, bazată pe investiţii”

Florin Cîţu, după întâlnirea cu Kamala Harris. Preşedintele Senatului a dezvăluit că, în cadrul discuţiei cu oficialul american, a abordat subiecte precum sancţiunile aplicate Rusiei, majorarea bugetului Apărării sau investiţiile americane în România.

Ce a discutat Florin Cîţu cu Kamala Harris

În cadrul discuțiilor cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, principalele subiecte au fost sancțiunile dure aplicate Rusiei de SUA și susținerea noastră deplină pentru majorarea bugetului Apărării la 2,5% din PIB.

Un alt mesaj important a fost despre oportunitățile strategice în contextul investițiilor americane în România. Țara noastră are nevoie de o economie puternică, bazată pe investiții.

România susține agenda noastră comună care se bazează pe prosperitate, valori democratice și pe interesele comune de securitate ca aliați NATO„, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Citeste si Kamala Harris: „Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt aici în România azi să reîntăresc acest angajament”

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii s-a aflat, vineri, la Bucureşti, în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului. Kamala Harris vine în vizită oficială în România în contextul amenințărilor de securitate produse de războiul pe care Rusia l-a început împotriva Ucrainei.

Vizita Kamalei Harris are loc şi în contextul împlinirii a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic bilateral. De asemenea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea dintre Klaus Iohannis şi Kamala Harris a reprezentat un bun prilej pentru reafirmarea ataşamentului comun pentru consolidarea relaţiei transatlantice şi promovarea valorilor şi rezilienţei democratice.

Citeste si Klaus Iohannis, despre situaţia din Ucraina: „Nu avem date care indică faptul că România ar fi ţinţită prin vreo agresiune” / Harris: „Un atac împotriva unui membru NATO este un atac împotriva tuturor”