Klaus Iohannis, despre situaţia din Ucraina: „Nu avem date care indică faptul că România ar fi ţinţită prin vreo agresiune” / Harris: „Un atac împotriva unui membru NATO este un atac împotriva tuturor”

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, referindu-se la situaţia din estul Europei şi invazia Rusiei în Ucraina, că "nu avem date care indică faptul că România ar fi ţinţită prin vreo agresiune".

11 mart. 2022, 16:41
Klaus Iohannis, despre situaţia din Ucraina: „Nu avem date care indică faptul că România ar fi ţinţită prin vreo agresiune” / Harris: „Un atac împotriva unui membru NATO este un atac împotriva tuturor”

Întreabată dacă se ia în calcul suplimentarea numărului de militari şi dacă există inforaţii despre extinderea războiului în România şi Republica Moldova, vicepreşedintele SUA Kamala Harris a spus că: „SUA sunt angajate în prietenia şi dedicarea pentru România, cel mai recent angajament, prin trimiterea de trupe”.

„Este o situaţie dinamică şi tot timpul evaluăm situaţia care există. În ceea ce priveşte comportamenutl lui Putin, nu pot să speculez. Ca membri NATO, un atac împotriva unui membru este un atac împotriva tuturor”, a mai spus Kamala Harris.

Citeşte şi: Kamala Harris: „Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt aici în România azi să reîntăresc acest angajament”

„Sunt minciuni, dezinformare, acţiune de agresiune. Noi considerăm în continuare că diplomaţia este modalitatea de a rezolva conflictele.

Când ne uităm la acţiunile lui Putin, e dureros să se uiţi la acest lucru. Să vezi cât suferă oameni nevinovaţi în Ucraina, oameni care doar vor să trăiască în ţara lor, care vor să meargă acasă. Acum milioane de oameni trebuie să fugă doar cu un ruscac

Suntem martori la ororile care se întâmplă in Ucraina. E un preţ care trebuie plătit pentru democraţie. Nu este uşor, dar pe asta se bazează prietenia, pe valori comune. Asta facem noi acum”, a mai spus Kamala Harris.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus că „nu avem date care indică faptul că România ar fi ţinţită prin vreo agresiune”.

„Acest război al Rusiei declanşat împotriva Ucrainei a produs cu certitudine un rezultat, vizibil, ferm, clar. Acesta este unitatea NATO şi hotărârea aliaţilor NATO de a se apăra împreună”, a mai spus Iohannis.

Citeşte şi: Kamala Harris, vizită istorică la Bucureşti. Klaus Iohannis: „NATO va acţiona fără ezitare pentru apărarea fiecărui stat aliat, inclusiv a României. Fiecare cetăţean al României poate să fie liniştit” UPDATE