Florin Cîţu este împotriva şomajului tehnic la bugetari: „În această etapă de criză, avem nevoie de fiecare om”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, într-o intervenţie la Digi24, că nu susţine măsura şomajului tehnic la bugetari. Prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Muncii Violeta Alexandru anunțau că lucrează la un proiect prin care bugetarii din instituțiile administrative să fie introduși într-o schemă de lucru cu program redus, urmând să beneficieze de șomaj tehnic.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 05:48
Florin Cîţu este împotriva şomajului tehnic la bugetari: „În această etapă de criză, avem nevoie de fiecare om”

Ministrul Finanţelor spune, însă, că nu va susţine acest proiect. „Nu este un proiect pe care eu să-l susțin în acest moment. Consider că în acestă etapă de criză, avem nevoie de fiecare om. De pildă, la Ministerul Finanțelor nu ne-am putea lipsi acum de nimeni, pentru că ne confruntăm cu o provocare în fiecare zi, aceea de a găsi soluții să fim la zi cu toate plățile. Și nu e ușor deloc”, a precizat Florin Cîțu.

Banii pentru plata şomajul tehnic vor fi obţinuţi din împrumuturi. Cîţu: „Trebuie să ne împrumutăm, veniturile de la buget au scăzut”

Ministrul a spus că este conştient de necesitatea unei reforme în instituții publice, dar că în niciun caz aceasta nu poate fi făcută în această perioadă: „Am spus că e nevoie de o reformă, dar sigur nu când România e în plină luptă cu coronavirusul. Putem să facem reformă prin digitalizarea instituțiilor, da, dar nu când vine vorba despre oameni. Consider că astăzi este dificil să vorbim despre asemenea măsuri. În primul rând pentru că nu poți să aplici unitar o asemena măsură. Vom putea reveni la această discuție după ce va trece criza”, a declarat ministrul Florin Cîțu.