Florin Cîţu estimează că în 2021 vom avea o creştere economică de 4%: „Revenirea e certă şi va anula pierderea de anul acesta”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, estimează că în 2021 România va avea parte de o creştere economică de 4% şi, astfel, se vor anula pierderile înregistrate în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 19:07
Florin Cîţu estimează că în 2021 vom avea o creştere economică de 4%: „Revenirea e certă şi va anula pierderea de anul acesta”

„Pe final de an estimez un 4% plus-minus 0,2, pe pierdere. Aşteptăm trimestrul trei, cred că acolo va fi o revenire. Vedem atunci cum vom investi. Revenirea e certă, nu mai e o problemă. Toate estimările mele arată că anul viitor va fi o creştere economică de 4% şi va anula pierderea de anul ăsta”, a declarat Florin Cîţu, în cadrul unei emisiuni de la B1 TV.

De asemenea, Cîţu a mai spus că Guvernul s-a împrumutat pentru a plăti prostiile PSD, care „a omorât economia”. De asemenea, ministrul a dezvăluit că nu va creşte taxele.

„Am plătit 30 de miliarde de lei, facturile lor. De ce ne împrumutăm? Ca să rezolvăm tâmpeniile lor. Au omorât economia. E sinucidere să creştem taxele acum. Mergem pe aceeaşi formulă. Avem încrederea investitorilor străini.

În România singurele taxe care au crescut au fost accizele. Soluţia e aceasta: taxe mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea. Trebuie să ai un cod fiscal simplu. Vom digitaliza şi totul va fi mai transparent. E o altă viziune. Noi aducem bani la buget prin transparentizare”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîţu aruncă bomba: Ciolacu nu ştie ce votează. Nu există bani de finanţare pentru proiectul faraonic al PSD