Florin Cîţu explică ce beneficii vor avea persoanele vaccinate împotriva corornavirusului: „Acesta este cel mai important beneficiu”

Florin Cîţu a declarat sâmbătă, după participarea la conferinţa de alegeri a organizaţiei PNL Bucureşti, că principalul beneficiu pentru românii care se vaccinează împotriva coronavirusului este viaţa.

24 iul. 2021, 16:45
Florin Cîţu explică ce beneficii vor avea persoanele vaccinate împotriva corornavirusului: „Acesta este cel mai important beneficiu”
Florin Cîţu explică ce beneficii vor avea persoanele vaccinate împotriva corornavirusului: "Acesta este cel mai important beneficiu"

Florin Cîţu a fost întrebat la finalul conferinţei de alegeri a organizaţiei PNL Bucureşti ce beneficii vor fi instituite pentru persoanele care se vaccinează împotriva coronavirusului.

Florin Cîţu: Cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viaţa

Citeşte şi Florin Cîţu: „Până în 2024 nu vor crește taxele în România”

Premierul a declarat că principalul beneficiu pe care îl vor avea persoanele vaccinate împotriva coronavirusului este chiar viaţa.

“Cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viaţa. Pentru asta ne vaccinăm, să rămânem în viaţă, ne vaccinăm pentru noi, pentru familiile noastre, pentru cei din jurul nostru. Ăsta este beneficiul, o facem pentru noi, nu o facem pentru altcineva, o facem pentru familiile noastre ca toţi să fim sănătoşi”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a explicat de ce în ultima perioadă s-au vaccinat mai puţine persoane.

„Este posibil şi pentru că în România lucrurile au arătat bine din punct de vedere al pandemiei. Dar în continuare îi încurajez pe români să meargă să se vaccineze, este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, de a elimina cu totul această pandemie”, a precizat sâmbătă premierul.

Referitor la afirmaţia făcută de Dan Barna privind interzicerea accesului pentru cei nevaccinaţi în mall-uri în weekend, premierul a recunoscut că sunt discuţii în coaliţie pe această temă

„Sunt discuţii. Eu nu pot să îmi dau cu părerea despre ce s-a discutat. Mi se pare puţin anormal să scoatem discuţiile din coaliţie, pentru că sunt multe discuţii acolo, să scoatem doar ce ne convine. Eu zic să aşteptăm să se ia o decizie”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a mai fost întrebat dacă statul îşi poate permite să ofere tichete de masă, premii pentru cei care se vaccinează.

„Vedem dacă vom putea include toate acestea. Fiecare soluţie va fi filtrată prin acest filtru, al bugetului de stat. Vom vedea care sunt beneficiile, costurile”, a completat Florin Cîţu.

Reamintim că vicepremierul Dan Barna a propus mai multe măsuri pentru creşterea numărului de persoane vaccinate, o variantă analizată fiind cea ca persoanele vaccinate să poată merge la mall în weekend, iar cei nevaccinaţi – în timpul săptămânii. De asemenea, autorităţile discută şi introducerea unei tombole în mediul rural, cu premii în utilaje agricole, pentru încurajarea vaccinării.

Citeşte şi Florin Cîţu: „În 2024 voi susţine un candidat liberal la Primăria Capitalei”. Nicuşor Dan o preferă pe Violeta Alexandru la şefia PNL Bucureşti


loading...
Partenerii noștri