Florin Cîţu explică de ce au fost transferaţi în străinătate cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia. „Ministerul Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv”

Florin Cîţu a dat explicaţii de ce a fost nevoie de intervenţia sa astfel încât cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în incendiul de la Rafinăria Petromidia să fie transferaţi în Germania. Premierul a cerut totodată Ministerului Sănătăţii un raport despre investiţiile care au fost făcute în sistem după tragedia de la Colectiv.

05 iul. 2021, 19:47
Florin Cîţu explică de ce au fost transferaţi în străinătate cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia. „Ministerul Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv”

Florin Cîţu a declarat că familiile angajaţilor răniţi în explozia de la Rafinăria Petromidia au cerut ca aceştia să fie transferaţi la clinici de specialitate din străinătate.

„M-am interesat pentru ca aceştia să primească cele mai bune îngrijiri medicale. E vorba despre vieţile unor oameni”, a precizat şeful Executivului.

Citeşte şi: Iulian a fost condus pe ultimul drum. Tânărul mort în explozia de la Petromidia Năvodari, plâns de familie şi prieteni – VIDEO

Întrebat de ce a fost nevoie de intervenţia sa pentru a fi realizat transferul pacienţilor în străinătate, Florin Cîţu a dat de înţeles că astfel pacienţii vor primi „cea mai bună îngrijire medicală”.

„Am vrut să mă asigură că dorinţa famiiilor este respectată şi cei doi pacienţi au parte de cea mai bună îngrijire medicală.

Ar trebuie să ne gândim de ce familiile pacienţilor arşi cer să fie transferaţi în străinătate. E nevoie să avem un raport al Ministerului Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv, să vedem unde s-au dus aceşti bani, dacă sistemul de sănătate este mai pregătit decât atunci.

Se pare că de fiecare dată aproape, am avut şi acea problemă la Piatra Neamţ, şi acum familiile ne cer ca persoanele rănite în accident să fie transferate în străinătate.

Trebuie să ştim exact pe ce s-au cheltuit acei bani. Ceea ce contează e că acei oameni au fost transferaţi. Dorinţa familiilor a fost respectată”, a mai spus Florin Cîţu.

Florin Cîţu, despre ce a făcut în ultimele şase luni pentru marii arşi din România. „Am făcut un buget”

De asemenea, premierul Florin Cîţu a fost întrebat ce a făcut în ultimele şase luni pentru marii arşi.

„Ar trebui să avem un raport al Ministerului Sănătăţii care să ne arate de la Colectiv până astăzi cum au fost făcute investiţiile în această zonă. Am făcut un buget. Banii au fost alocaţi”, a mai precizat premierul.

Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în incendiul de la Rafinăria Petromidia au fost transferaţi la un spital din Germania, în cursul zilei de luni, în jurul orei 11.00, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române. Starea lor este gravă, dar stabilă.

Citeşte şi: Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în incendiul de la Rafinăria Petromidia, transferaţi în Germania. Fiica unuia dintre pacienţi: „Sunt în stare gravă, dar stabilă. Au arsuri pe 35% din suprafaţa corpului”


loading...