Florin Cîţu forţează USR să-l accepte premier. Cioloş se împotriveşte, momentan

Întîlnirea de miercuri, dintre liderii PNL şi cei ai USR, pare să ducă spre o refacere a coaliţiei de guvernare de dinainte de criză, în care să fie cooptaţi şi UDMR şi grupul minirităţilor, dar detaliile privind numirea premierului stau încă în cale unei decizii finale.

03 nov. 2021, 16:35
Florin Cîţu forţează USR să-l accepte premier. Cioloş se împotriveşte, momentan

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, le-a cerut miercuri celor de la USR să îl accepte pentru funcţia de prim-ministru în viitorul guvern, deşi partidul lui Cioloş a fosr clar în ceea ce priveşte faptul că aceasta era singura lor condiţie pentru a reface coaliţia de guvernare, un alt şef al executivului.

Cei de la USR le-au transmis miercuri liberalilor că nu îl acceptă pe Florin Cîţu premier, răspunsul preşedintelui PNL fiind că preşedintele Klaus Iohannis va decide cine va fi premierul desemnat.

Surse citate de News.ro afirmă că Florin Cîţu le-a transmis celor de la USR că, dacă nu îl vor accepta ca premier, atunci nici PNL nu va fi de acord ca foştii miniştri USR care au votat moţiunea de cenzură să se mai întoarcă în guvern.

Liberalii şi cei de la USR au avut miercuri o primă rundă de discuţii referitoare la posiilitatea refacerii coaliţiei de guvernare. La finalul întâlnirii, Florin Cîţu a precizat că, de principiu, au fost discuţii ca un acord al coaliţiei să fie mai în detaliu, iar PNL să dea premierul, dar că au fost vehiculate nume de persoane.

La rândul său, Dacian Cioloş a spus că le-a transmis celor de la PNL să se decidă cu cine vor să guverneze, cu USR sau PSD, şi că până cel târziu mâine să vină cu un răspuns.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, în plină criză: „Suntem în faza exploratorie. Dacă PNL negociază cu PSD, nu vrea refacerea coaliţiei”