Imagini cu intersecţia din SUA, unde Cîţu a fost arestat pentru că a condus beat

Florin Cîțu a fost prins băut la volan într-o intersecție din SUA, iar ziarele locale de la vremea aceea au relatat pățania infractorului român în vârstă de 28 de ani.

12 aug. 2021, 09:23

Florin Cîțu

a fost arestat în urmă cu aproximativ 20 de ani, în SUA, din cauză că a condus sub influența alcoolului. Infracțiunea a avut loc la intersecția străzilor Elwood Drive, denumită în prezent University Boulevard și Lincoln Way, din orașul Ames, unde premierul studia la o universitate de stat.

Ziarele locale de la vremea respectivă au relatat evenimentul și au scris cum la data de 3 decembrie 2000, la ora 02:11, Florin Cîțu, aflat la volanul unei mașini, a fost oprit în trafic și a fost depistat ca fiind sub influența băuturilor alcoolice, relatează stirisuceava.ro.

Publicația The Ames Tribune titra la 4 decembrie 2000, că „înfractorul” Florin Cîțu avea 28 de ani și locuia în clădirea situată pe strada Squaw Creek Drive, nr. 600. Intersecția în care a fost prins băut la volan se află la doi kilometri de locuința de atunci a studentului Florin Cîțu, fiind situată la aproximativ jumătatea distanței dintre campusul universitar și locuință.

„Depistat în stare de ebrietate, la intersecția Elwood Drive și Lincoln Way (raportat la 2:11 a.m.). În timpul unei opriri de rutină, șoferul a fost găsit sub influența unei băuturi alcoolice. Florin Vasile Cîțu, în vârstă de 28 de ani, care locuiește la 600 Squaw Creek Drive, a fost arestat și acuzat că a condus în stare de ebrietate.”, scria publicația, The Ames Tribune, la vremea aceea.

Imaginile intersecției unde premierul Florin Cîțu a fost tras pe dreapta de poliție, precum și casa în care locuia premierul, în orașul Ames din Iowa, Statele Unite, prezintă atmosfera unei suburbii liniștite, tipic americane, notează stirisuceava.ro.

Florin Cîţu recunoaşte că a condus sub influenţa alcoolului, în Statele Unite

Florin Cîțu

a recunoscut miercuri că a fost închis în Statele Unite într-un caz de conducere sub influența alcoolului, în anul 2000. Premierul a stat două zile la închisoare. Informația a apărut inainte în presă.

Acesta a condus sub influența alcoolului și a plătit o amendă foarte mare. Florin Cîțu este mirat că informația a apărut abia acum: ”este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație”.

”Da, acum 20 de ani a fost vorba despre un DUI. Conducerea sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. E interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD n-a apărut această informaţie, dar apare acum în competiţia internă din PNL. Eu am condus. A fost o greșeală. A trebuit să-mi vând și mașina pentru a-mi plăti amenda. Am mers un an pe jos. Am plătit foarte scump. Asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să mă mândresc, dar asta a fost”, a zis Florin Cîțu.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost informați de acest subiect în momentul în care a fost propus, de exemplu, pentru funcția de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a zis: ”Este o contravenție. Am plătit, și în România, amenzi de circulație.”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul României, Florin Cîțu, susține că România nu o să mai permită gunoaie de la alte țări. Potrivit acestuia, până acum, țara noastră primea aceste gunoaie sub o schemă în care erau aduse sub titlu de „mod temporar”.

„Ședința de azi a avut mai multe discuții referitoare la depozitarea de deșeuri. I-am cerut domnului ministru al Mediului o situație a unei scheme care mi-a fost prezentată, în care deșeuri sunt aduse în România sub titlul de „mod temporar”. Nu o să mai permitem asta.

I-am spus domnului ministru că nu o să introducem nicio taxă”, a spus Florin Cîțu.

Episodul s-ar fi petrecut în urmă cu 21 de ani,  în martie 2000, perioadă în care, potrivit propriei biografii, Cîțu era lector la Universitatea din Iowa, stat în care absolvise, în 1996, Grinnell College, specializarea economie/matematică.

 

 

 


loading...