Florin Cîțu, în vizită la Matei Balș: „Salariile mari din sectorul public trebuie justificate. Vă promit, vinovații vor suporta consecințele”

Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că astăzi a fost în vizită la Institutul Matei Balș pentru a se asigura că celor care cercetează cauza incendiului nu le lipsește nimic.

30 ian. 2021, 17:27
Florin Cîțu, în vizită la Matei Balș: „Salariile mari din sectorul public trebuie justificate. Vă promit, vinovații vor suporta consecințele”

Florin Cîțu: Vinovații vor plăti

Florin Cîțu a mai spus că sunt multe lucruri de făcut pentru sistemul de sănătate și promite că va introduce urgent criterii de performanță. „Salariile mari din sectorul public trebuie justificate de un mod de lucru profesionist”, a mai spus el.

„Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede.

Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului.

Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului. Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce.

Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premierul le promite româniloro că vinovații vor fi pedepsiți pentru ceea ce s-a întâmplat la Insitutul Matei Balș.

„Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a mai spus Cîțu.

Klaus Iohannis a plecat la munte, la o zi după tragedie

În tot acest timp, Klaus Iohannis a plecat la schi, pe pârtia de la Păltiniș, la doar o zi de la tragedia care a distrus 6 vieți.

Turist: Cum e la schi, domnule preşedinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi

Turist: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”, a fost dialogul pe care cameramanul l-a avut cu preşedintele.

Proteste de amploare în fața Ministerului Sănătății!

În tot acest timp, zeci de persoane au ieșit în stradă, în fața Ministerului Sănătății, după incendiul tragic de la Institutul Matei Balș din Capitală, unde șase persoane și-au pierdut viața.

Oamenii au ieșit să protesteze în fața Ministerului Sănătății, după ce șase oameni au murit în chinuri la Institutul Matei Balș din Capitală. Totodată, se cere demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Unii manifestanți au fluturat steagul României, în timp ce alții au afișat pancarte cu mesaje de genul „Marșul Durerii”, „Nu-mi abandonez libertatea”. Cei mai mulți au strigat că vor să fie găsiți vinovați cât mai rapid.