Florin Cîțu infirmă neconvingător că face campanie în PNL cu resursele Guvernului: Domnul Orban să vină cu dovezi

Ludovic Orban a preluat de la PSD acuzele la adresa lui Florin Cîţu. Premierul dezminte, dar nu foarte convingător, existenţa documentului care l-ar incrimina.

20 iul. 2021, 14:39
Florin Cîțu infirmă neconvingător că face campanie în PNL cu resursele Guvernului: Domnul Orban să vină cu dovezi

Florin Cîţu şi Ludovic Orban, un nou scandal. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că, dacă documentul privind strategia de campanie a echipei care îl susţine pe Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia partidului este unul real, cel care a decis folosirea de resurse publice şi oameni plătiţi din bani publici în campania internă „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”. Cîțu spune însă că documentul nu e unul real și îi cere lui Orban să vină cu probe.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că există o serie de elemente care dau o anumită veridicitate documentului de la Guvern privind strategia de campanie a echipei care îl susţine pe Florin Cîţu la şefia partidului şi a subliniat că cine a elaborat documentul respectiv nu are ce căuta la Palatul Victoria.

„Asta e problema premierului. Din punctul meu de vedere, eu am dat un răspuns: dacă documentul este real, este grav şi cine l-a elaborat trebuie să plece. (…) M-am uitat în mare, nu am citit documentul în amănunt, dar m-am uitat în mare pe document şi sunt o serie de elemente care oarecum dau o anumită veridicitate documentului. De aceea am spus că, dacă documentul este real, cine l-a elaborat şi cine se ocupă cu aşa ceva, adică cu o anti-campanie faţă de PNL şi faţă de preşedintele PNL, nu are ce să caute la Palatul Victoria. (…) Dacă este adevărat, v-am zis care este punctul meu de vedere. Nu este normal, este total nefiresc, este, dacă este adevărat, şi ilegal ca angajaţi de la Guvern să lucreze în campania politică internă”, a spus Orban la Parlament.

„Nu îmi place concluzia pe care ați spus-o, nu știu dacă e adevărată. Colaboratorii mei au emis foarte multe documente în exces de zel. Nu îmi aduc aminte să fi văzut documentul. Cine vine cu aceste acuzații să aducă și probe că e un document real. Sunt multe documente care există cu propuneri. Aceste lucruri nu mi se par în regulă, dar nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat. Eu spun că cine face acuzații să demonstreze că este un document real. Dacă este nevoie, vom face verificări.  Am spus în general că văd multe probleme, soluții. Nu știu ce conține acel document. Eu nu tolerez așa ceva. Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că este adevărat. Eu îmi aduc aminte că au fost alte documente despre care spuneau că sunt înregistrate la guvern, dar nu le-am găsit. Eu înțeleg că și domnul Orban și domnul Teodorovici au avut acel document. Să vină să demonstreze că este un document real. Acest document nu a ajuns la guvern, pe masa mea, nu a fost semnat”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban, un nou atac la Cîţu: „Decizia de revocare a domnului Nazare s-a luat împotriva voinţei mele”
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, marți, întrebat despre un document cu antetul Guvernului transmis de echipa lui Florin Cîțu în care se stabilesc linile de comunicare ale candidatului pentru șefia PNL, că „cine a hotărât să folosească resurse publice (…) în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”. Orban l-a criticat pe premierul Cîțu și pentru întâlnirile pe care le are cu primarii din țară la Guvern.

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document și cine a hotărât să folosească resurse publice, funcționari sau demnitari plătiți din bani publici, în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria.”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu anunţă tăieri de salarii şi ameninţă cu miting PSD la DNA pentru anchetarea lui Cîţu


loading...
Partenerii noștri