Ursula von der Leyen vine în România pentru finalizarea PNRR. Şefa Comisiei Europene se întâlneşte cu Klaus Iohannis şi Florin Cîţu

Premierul Florin Cîțu şi preşedintele Klaus Iohannis vor avea luni, 27 septembrie, o întrevedere oficială cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Vizita la București a oficialului european de rang înalt are loc în contextul finalizării evaluării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României.

24 sept. 2021, 13:51
Ursula von der Leyen vine în România pentru finalizarea PNRR. Şefa Comisiei Europene se întâlneşte cu Klaus Iohannis şi Florin Cîţu

Premierul Florin Cîțu, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele României, Klaus Iohannis, vor vizita Spitalul Universitar de Urgență București, unde vor susține o conferință de presă comună.

„Pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci și garanția că investițiile și reformele vor fi coordonatele următorilor ani.

România se raliază, așa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport și medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noștri europeni pentru definitivarea PNRR.

Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România și determinat să aplice programele de reformă”, a afirmat premierul Florin Cîțu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Premierul Florin Cîţu s-a mai întâlnit cu Ursula von der Leyen pe 11 mai pentru a discuta despre PNRR
Premierul Florin Cîţu s-a mai întâlnit cu Ursula von der Leyen pe 11 main la Bruxelles pentru a discuta despre PNRR

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă când vor veni primii bani din PNRR: „Vreau să văd eu partidul care nu votează PNRR”

În urmă cu o săptămână, premierul Florin Cîțu a anunțat că PNRR este aprobat pentru România și că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România să îl semneze.

„O veste bună este că din cei 48 de miliarde de euro din programele PNRR din Europa, 9,7 milioane sunt pentru transportul din România. Așa cum am spus, o sumă importantă se alocă transportului din România și PNRR e aprobat efectiv.

Pe 27 septembrie, doamna Ursula vine să semneze, până pe 25 septembrie va fi în state, astfel orice zvonuri….cine spunea că nu se aprobă PNRR, iată că acum e aprobat. Totul va fi bine și începem să implementăm acest proiect. La finalul anului va veni primul avans din PNRR”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîţu, întâlnire crucială cu Ursula von der Leyen pentru finalizarea PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe 15 componente care acoperă șase piloni: tranziția verde; transformarea digitală; creșterea inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii; coeziunea socială și teritorială; sănătate, reziliență economică, socială și instituțională; politici pentru noua generație.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre vaccinarea obligatorie: „Va fi introdusă zilele astea. Vom vedea dacă USR se va rupe de AUR şi va merge pe această variantă”. Ce spune de PNRR şi moţiune


loading...