Florin Cîţu, întrebat dacă ar fi de acord ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific la MS: Este în vacanţă în perioada următoare

Vlad Voiculescu nu va mai face parte din Guvern după ce premierul Florin Cîţu la demis de la Ministerul Sănătăţii. Întrebat dacă ar fi de acord ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific la MS, Florin Cîţu a răspuns că nu se pune problema.

21 apr. 2021, 15:57
Florin Cîţu, întrebat dacă ar fi de acord ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific la MS: Este în vacanţă în perioada următoare

Premierul Florin CÎţu a declarat miercuri, întrebat dacă ar fi de acord ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, că din ce a aflat acesta este în vacanţă în perioada următoare.

„Din ce am aflat este în vacanţă în perioada următoare. Deci nu cred că se pune problema”, a spus Florin Cîţu.

Întrebarea jurnaliştilor a venit după ce surse din rândul Alianţei USR PLUS au declarat că fostul ministru Vlad Voiculescu ar fi dorit să fie consilier onorific al ministrului Sănătăţii.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima reacţie despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă

Anterior, premierul a anunţat că a trimis la Cotroceni propunerea USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătăţii. Este vorba despre medicul Ioana Mihăilă.

Citeşte şi: Mihai Tudose, declaraţie după numirea Ioanei Mihăilă la Ministerul Sănătăţii: „Discipolă a lu’ diamantu’ Voiculescu-Vlăduț-Omul-Legendă”

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog. Ea a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic şi cunosc îndeaproape care este situaţia din spitale şi cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluţii ferme şi clare şi asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu şi a medicinei de familie, precum şi alocarea finanţărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esenţial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, citată într-un comunicat al USR PLUS.