Florin Cîţu în dispută cu PSD pe tema Legii Bugetului de Stat: „ESTE ILEGAL!”

Florin Cîţu a publicat sâmbătă dimineaţă un mesaj pe Facebook menit să tranşeze disputa de la distanţă pe care a avut-o în această săptămână cu PSD, care l-a acuzat că refuză să meargă în Parlament pentru a prezenta propunerea de buget pentru 2021.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 06:07
Florin Cîţu în dispută cu PSD pe tema Legii Bugetului de Stat: „ESTE ILEGAL!”

De cealaltă parte, referindu-se la aceeaşi lege, PSD acuză guvernul că ascunde bugetulpe 2021, pentru că ar avea intenţia să mărească TVA-ul, dar nu înainte de alegerile parlamentare.

„Un cadou pentru PSD-iști!

Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă.
Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.
Așadar, care este raspusul la întrebarea „de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?

Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1
În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:

Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.
Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect? …”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

În replică, PSD a postat pe pagina de Facebook a partidului un mesaj în care afirmă că aceeaşi lege prevede ca bugetul de stat să fie prezentat dezbaterii Parlamentului până la data de 15 octombrie.

„Conform economiștilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe #majorareaTVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid și ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai ușor de colectat.
Potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusă dezbaterii și adoptării Parlamentului.
Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de #Buget. De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 și nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de #alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi așteaptă dacă PNL rămâne la guvernare.”, scriu social-democraţii.

Citeşte şi:Mesajul suburban la adresa lui Cîţu al unui candidat PSD la parlamentare, distribuit de biroul de presă al partidului FOTO