Florin Cîţu: Noua lege a pensiilor va fi aprobată în Guvern şi Parlament în 2022. Va intra în vigoare în 2023

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii urmează să fie aprobat de Guvern în trimestrul II al anului viitor, în Parlament - în trimestrul IV din 2022 şi va intra în vigoare în primul trimestru din anul 2023, a anunţat joi premierul Florin Cîţu.

03 iun. 2021, 16:04
Florin Cîţu: Noua lege a pensiilor va fi aprobată în Guvern şi Parlament în 2022. Va intra în vigoare în 2023

Noua lege a pensiilor va fi aprobată în Guvern şi Parlament în 2022 şi va intra în vigoare în 2023, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Să vă dau şi calendarul: aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind sistemul public de pensii – în trimestrul II din 2022, deci aici este borna, adoptarea în Parlament a noii Legi privind sistemul de pensii – în trimestrul IV 2022. Noua lege privind sistemul de pensii intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023. Deci acestea sunt ţintele de care ne vom ţine şi, acum, intrăm în dezbaterea proiectului. Veţi vedea public, repet, procedura prin care vom avea aceste legi va fi una transparentă”, a declarat premierul Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

 

Pensii 2021. Florin Cîţu a anunţat ce se întâmplă cu pensiile mici în România

„Sunt nişte principii acolo. Formularea corectă este cheltuielile vor rămâne la nivelul similar al anului, nu spune că vor fi îngheţate. Cuvântul este similar. Spunem că este o prioritate să creştem pensiile mici, nu spunem că celelalte nu vor creşte.

Vă garantez că nu se va întâmpla. Nu vom avea creşteri ad-hoc de pensii. Nu vom mai permite să vină cineva să spună: anul acesta vom creşte pensiile cu 70% că aşa vreau eu fără niciun fel de analiză şi studiu de sustenabilitate”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Ludovic Orban se delimitează de Florin Cîţu în războiul pentru şefia PNL. A refuzat să detalieze ce prevede PNRR privind pensionarea anticipată. „Să vă adresaţi premierului”