Florin Cîțu nu încurajează ideea de vaccinare obligatorie: Eu nu susțin asta. Eu merg pe testare!

Florin Cîțu a declarat, joi seară, la Televiziunea Publică, faptul că nu susține vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de personal din sistemul public.

16 sept. 2021, 21:22
Florin Cîțu nu încurajează ideea de vaccinare obligatorie: Eu nu susțin asta. Eu merg pe testare!

Florin Cîțu nu încurajează ideea de vaccinare obligatorie. Premierul sugerează că soluția unei testări mai aprofundate ar fi mult agreată.

Florin Cîțu nu încurajează ideea de vaccinare obligatorie: Eu nu susțin asta. Eu merg pe testare!

”Eu nu am susținut vaccinarea obligatorie. Eu merg pe testare. Cadrele medicale care intră în contact cu pacienți.. acolo trebuie să fim foarte atenți. Încă de la început ne-am îndreptat atenția către cadrele medicale. Soluția a fost de la început să avem personal medical vaccinat ca să nu avem focare și să îi putem îngriji pe oameni. Pentru anumite profesii e nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau măcar testată. Există niște discuții despre vaccinarea obligatorie, nu s-a luat o decizie, dar eu tind să merg spre testare.

Aștept și deciziile specialiștilor. S-a venit cu soluția testării celor din centrele de bătrâni. Trebuie să fie vaccinați sau testați. Această decizie trebuie luată cât mai rapid”, a declarat premierul, la TVR.

Premierul, despre valul 4:

”Orice estimare depinde de mai mulți factori. Depinde de noi să nu crească numărul de cazuri. Dacă înțelegem să ne vaccinăm, putem opri pandemia. Altfel nu avem ce să facem. Valul 4 nu are sens dacă înțelegem să ne vaccinăm. Trebuie să fim responsabili cu toții. Trebuie să ne uităm la liderii din societate, la ong uri, toata lumea trebuie să contribuie la această campanie de vaccinare. Vaccinul a venit foarte repede, trebuie să fie un efort colectiv ca să trecem de pandemie.”, a adăugat șeful Guvernului.

 

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi 4441 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. Cele mai multe au fost raportate în Bucureşti, unde rata de incidenţă se apropie de 2 la mia de locuitori. În spitale sunt internaţi peste 6200 de pacienţi, dintre care sunt 741 la ATI. România a înregistrat o explozie a cazurilor COVID-19, iar autorităţile anunţă noi restricţii după ce incidenţa a crescut în multe judeţe.

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.073.552 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS decedat. Dintre acestea, 604 la Bucureşti. Până astăzi, 35.286 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.09.2021 (10:00) – 16.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 71 de decese (35 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Alba, Bihor, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Citește și: Florin Cîțu, despre certificatul verde: Am luat această decizie ca să nu mai închidem economia
 


loading...
Partenerii noștri