Florin Cîțu, optimist în privința vaccinării din România: „Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei”

Florin Cîţu a mărturisit că este pentru prima oară când chiar putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să ne întoarcem la normalitate deoarece avem toate dozele necesare de vaccin pentru a ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

26 apr. 2021, 22:42
Florin Cîțu, optimist în privința vaccinării din România: „Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei”
Florin Cîţu s-a vaccinat anti-Covid

Florin Cîţu a mărturisit că este pentru prima oară când chiar putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să ne întoarcem la normalitate deoarece avem toate dozele necesare de vaccin pentru a ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. În momentul de față, România a depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate.

„Sunt trei milioane de persoane vaccinate. E important pentru că înseamnă 20 la sută dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate, peste 30 la sută dintre persoanele care ar trebui vaccinate, persoanele adulte”, a transmis premierul la TVR1.

Premierul Cîțu a spus că ținta aceasta e una realistă. „E foarte realistă. Calculul este simplu. Am comandat dozele şi ne-am asigurat că avem dozele ca să avem cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, în al doilea rând am creat capacitatea, astăzi putem să vaccinăm 120 de mii de persoane pe zi, avem această capacitate. Astăzi s-au vaccinat 81.000”.

„Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu”, a explicat Florin Cîţu.

Ce restricții ar putea dispărea de la 1 iunie. Florin Cîțu: „Vom avea măsuri de relaxare la care visam de atâta timp”

„După 1 iunie vom avea măsuri de relaxare. Putem discuta despre evenimente unde oamenii sunt relaxați, putem discuta de restaurante care să nu mai fie legate de rata de incidență. Putem discuta multe lucruri la 1 iunie la care visam de atâta timp”, a declarat premierul Cîțu.

Când avem 70-80% de persoane vaccinate putem renunța la masca de protecție, a mai spus premierul.

Citiți și În ce condiții se vor deschide școlile din România. Florin Cîțu: ”Școlile au fost în vacanță, nu s-a schimbat nimic”