În ce condiții se vor deschide școlile din România. Florin Cîțu: ”Școlile au fost în vacanță, nu s-a schimbat nimic”

Premierul României a anunțat că școlile vor fi deschise și vor respecta în continuare cele trei scenarii impuse de autorități. De asemenea, Florin Cîțu a explicat și ce se va intâmpla cu testele pe care DSP-urile le au pentru Ministerul Educației.

26 apr. 2021, 20:51
În ce condiții se vor deschide școlile din România. Florin Cîțu: ”Școlile au fost în vacanță, nu s-a schimbat nimic”

În ce condiții se vor deschide școlile din România. Florin Cîțu susține că în ultima lună școlile au fost în vacanță, nu au fost închise, iar din acest motiv nu s-a schimbat nimic la modalitatea în care elevii vor reveni în bănci. Revenirea va fi în funcție de la cele trei scenarii ( roșu, galben și verde). De asemenea, premierul a adăugat că ministerul Sănătății și ministerul Educației se vor întâlni pentru a decide dacă elevii  și profesorii vor fi testați.

”Există acele teste pe care le avem de la DSP-uri pentru Ministerul Educației. În acest moment redeschidem școlile în scenariile pe care le știm. În privința testelor, ministerul Educației și ministerul Sănătății vor discuta despre acest aspect și vor găsi o soluție, am încredere că vor rezolva acest lucru. Școlile nu au fost închise, au fost în vacanță. Nu s-a schimbat nimic. Repet, aceste decizii sunt făcute în acord cu cele două ministere” , a declarat Florin Cîțu la TVR.

Citește și: Ce restricții ar putea dispărea de la 1 iunie. Florin Cîțu: „Vom avea măsuri de relaxare la care visam de atâta timp”

În ce condiții se vor deschide școlile din România. Mai mult decât atât, Florin Cîțu a ținut să precizeze faptul că restricțiile severe impuse în Capitală au dat roade și dorește ca atenția să fie către soluții. Conform premierului, în momentul de față Româina se află înaintea graficului privind ținta de vaccinare impusă de autorități.

”Uitați-vă la rata de inciență pe București, am impus restricții mai severe care au dat rezultate. Eu m-aș uita de acum la soluții, la partea optimistă. Suntem în grafic, suntem chiar mai bine. Ținta noastră e să avem 10 milioane de persoane vaccinate la final de septembrie. Acum avem dozele și putem schimba puțin datele, suntem înaintea graficului” , a adăugat premierul.

Citește și: Vești bune pentru români! Persoanele vaccinate participante la programele-pilot din sălile de spectacole pot renunța la masca de protecție