Florin Cîţu: „Pandemia va trece. De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toti românii”

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, la Satu Mare, că ritmul de vaccinare este „un succes” și „pandemia va trece".

11 mai 2021, 12:59
Florin Cîţu: „Pandemia va trece. De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toti românii”

Florin Cîţu este optimist în ceea ce priveşte depăşirea pandemiei şi revenirea la normalitate. Premierul  a declarat că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona în care vor fi ele, însă de la 1 iunie nu va fi o relaxare totală, ci obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate, iar al doilea pas va fi de la 1 august, când va fi vorba despre o relaxare totală.

„Lucrurile merg foarte bine. Am primit vestea foarte buna ca de azi in Bucuresti suntem sub 1,5 la mie, ceea ce inseamna ca aceasta campanie de vaccinare este de succes. Este singurul element care explica evolutia ratei de infectare in jos in toata tara. Inseamna ca si presiunea pe spitale s-a redus si suntem mai aproape de revenirea la normalitate. Avem dozele necesare si nu avem nicio scuza sa nu atingem tinta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a face un pas important spre revenirea la normalitate”, a declarat Florin Cîţu la Satu Mare.

Florin Cîţu negociază PNRR la o cină cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

„Pandemia va trece. Conteaza acum sa pregatim resursele pentru ceea ce urmeaza. Vreau sa le aratam romanilor ce urmeaza dupa. Dupa ne vom concentra pe economie. Romania trebuie sa faca pasi importanti in procesul de convergenta. De la 1 iunie vor exista relaxari pentru toti romanii, indiferent de zona in care sunt”, a mai spus premierul Florin Cîţu.

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu la finalul vizitei efectuate în municipiul Satu Mare

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu la finalul vizitei efectuate în municipiul Satu Mare#FlorinCitu #LucianBode #SatuMare

Posted by Guvernul României on Tuesday, May 11, 2021

Premierul Florin Cîțu face un pas în spate în ceea ce privește libertățile specile promise pentru vaccinați. De altfel, niciude în Europa cetățenii care nu se vaccinează nu ar fi fost discriminați, aceștia având posibilitatea să participe la evenimente dacă se testează.

Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5. Ce restricţii vor fi ELIMINATE

Chestionat despre posibile facilităţi pentru persoanele care se vaccinează, prim-ministru a răspuns: „Eu am spus că, opinia mea personală, e că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta acest măsuri”.

„E clar că de la 1 iunie vor există măsuri care vor da înapoi anumite restricţii de anul trecut. Ştiu problema cu evenimentele private şi anul acesta, de la 1 iunie, vom găsit metode să fie evenimente private. Vom vedea dacă putem să mergem pe testare, cum se va face testarea. Suntem flexibili la soluţii. Acesta e roul Comitetului interministerial. Vin cu propuneri ele sunt îmnbunătăţite. Să ţinem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală, înseamnă 5 milioane persoane vaccinate. 1 august urmează al doilea pas în care vorbim de o relaxare totală. Săptămâna viitoare toţi miniştri vor fi în stradă, vor fi în centre de vaccinare şi vor susţine această campanie”, a adăugat Cîţu.