Florin Cîţu, prima reacţie după gafa lui Vlad Voiculescu despre înmormântarea morţilor de COVID. „Şi-a cerut scuze. Am discutat cu el”

Florin Cîţu a fost întrebat dacă Vlad Voiculescu va fi demis din funcţia de ministru al Sănătăţii după gafa despre înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19. Premierul nu a dat, însă, un răspuns privind o posibilă demitere.

09 apr. 2021, 09:50
Florin Cîţu, prima reacţie după gafa lui Vlad Voiculescu despre înmormântarea morţilor de COVID. „Şi-a cerut scuze. Am discutat cu el”

Florin Cîţu a făcut primele comentarii după ce Vlad Voiculescu nu a ştiut să răspundă ce prevede ordinul Ministerului Sănătăţii ce prevede cum sunt înmormântaţi morţii de COVID.

„Am văzut că a făcut o declarație, apoi a venit și și-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. (…) Ați văzut că vine în fața dumneavoastră aproape săptămânal cu declarații de presă. Va veni și în continuare”, a zis Florin Cîțu, conform Dcnews.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu ar putea fi demis din funcţie, Florin Cîţu a evitat să dea un răspuns.

Şeful Executivului a reacţionat în contextul în care Vlad Voiculescu nu a ştiut să răspundă, joi, care sunt prevederile existente privind modul în care sunt înmormântate persoanele decedate din cauza noului coronavirus. În momentul în care i-au fost prezentate reglementările stabilite de autorităţi, ministrul Sănătăţii a răspuns cu sintagma care l-a făcut celebru pe Florin Iordache: „altă întrebare”.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu s-a dat de gol că nu ştie cum sunt înmormântaţi morţii de COVID. Răspunsul ministrului: „Altă întrebare”

În schimb, premierul a spus că Guvernul încă gestionează pandemia şi va „trage linie la final” pentru a evalua modul în care au fost luate măsurile de limitare. „Încă gestionăm pandemia. Nu s-a terminat. Vom trage linie la final”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu dă explicaţii după gafa despre înmormântarea morţilor de COVID. „Am preluat o informație greșită şi am insistat asupra ei. Îmi cer scuze”

Florin Cîţu, mesajul către rudele pacienţilor morţi de COVID. „Au fost reguli luate într-un moment dificil, nu știa nimeni ce era cu pandemia”

„Acelea au fost regulile aprobate anul trecut. Au fost reguli luate într-un moment dificil, nu știa nimeni ce era cu pandemia. De atunci, bineînțeles, s-au schimbat multe lucruri”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a amintit că „anul acesta sărbătorim Paștele și am putut să relaxăm condițiile pentru Paște, luăm alte măsuri. Am învățat într-un an ce este cu acest virus, cum putem să luptăm cu el și ceea ce mai învățăm în fiecare zi va fi pus în legislația în vigoare”.

Citeşte şi: Alexandru Rafila îl face praf pe Vlad Voiculescu: „Văd aceeaşi lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit”