Florin Cîțu, primele declarații după ce a fost desemnat premier: „Trecem printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Rolul nostru este să reașezăm economia pe picioarele ei”

Florin Cîțu a fost desemnat premier, marți seara, de către președintele Iohannis, după consultările cu partidele din coaliție.

22 dec. 2020, 19:37

Florin Cîțu le-a mulțumit președintelui și partidelor din coaliție pentru încredere și le-a transmis românilor că va face tot ce e posibil pentru a avea o guvernare de lungă durată.

„Mulțumesc, domnule Președinte! Mulțumesc pentru încredere, mulțumesc coaliției de centru-dreapta pentru încredere!

Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama și știu perioada dificilă prin care trece România și vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul desemnat a afirmat că România trece printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică, și a dat asigurări că, alături de echipa de specialiști cu care va guverna, va reuși să reașeze economia pe picioare.

„În același timp, domnule Președinte, aș vrea să fac o declarație fermă astăzi aici. România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români, și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă.

Vin în fața dumneavoastră cu o echipă de profesioniști. În același timp, fiecare minister și fiecare ministru va avea obiective clare din partea Prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire.

Și nu în ultimul rând, domnule Președinte, vă asigur de un parteneriat transparent și onest, pentru că împreună avem același obiectiv, dezvoltarea României. Mulțumesc!”, a mai spus Florin Cîțu.

Klaus Iohannis: Am decis să-l desemnez premier pe Florin Cîțu

„Am avut o nouă rundă de consultări. Săptămâna trecută am spus că e nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze. Între timp, o coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR a dovedit deja majoritatea în Parlament și astăzi liderii s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de premier. Am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu în funcția de prim-ministru”, a declarat Iohannis.


loading...