Florin Cîţu, răspuns dur pentru PSD pe tema crizei din energie: „Dacă noi suntem artizanii, pot sta din nou în opoziţie”

PSD i-a numit miercuri, într-un comunicat oficial, pe liberali "artizanii liberalizării" şi a adăugat că ”afirmaţiile tuturor corifeilor de dreapta din guvernările 2020-2021, potrivit cărora liberalizarea va scădea preţurile de vânzare sau că liberalizarea va scădea facturile românilor s-au dovedit simple lozinci".

26 ian. 2022, 16:36
Florin Cîţu, răspuns dur pentru PSD pe tema crizei din energie: „Dacă noi suntem artizanii, pot sta din nou în opoziţie”

Preşedintele PNL şi al Senatului, Florin Cîţu, a dat o replică dură PSD, spunând că nu înţelege de ce social-democraţii mai stau în coaliţia de guvernare, alături de liberali, dacă îi consideră pe cei din urmă singurii vinovaţi de criza energetică din România.

”E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou. Guvernarea este întotdeauna un lucru complicat, pe noi ne interesează ca orice soluţie să fie în interesul românilor. PNL este la guvernare şi va milita pentru interesul românilor şi pentru stabilitate şi soluţii”, a spus Florin Cîţu.

Cîţu a adăugat că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă pe piaţa financiară, cu dobânzile, el arătând că, dacă anul trecut a reuşit să avem două agenţii de rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu ştie dacă mai putem şi anul acesta.

Citeşte şi: Şedinţă de Guvern pentru a corecta Ordonanţa de Urgenţă privind compensarea facturilor la energie, la o zi de la aprobare. Ce se modifică

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţie, preşedintele PNL a răspuns: ”Nu, nu! V-am spus îngrijorările mele despre ce se întâmplă despre piaţa financiară, cu dobânzile. Dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi în fiecare lună, mai mare, am fi avut bani acolo şi pentru compensările facturilor şi pentru măriri de salarii şi pentru dublarea alocaţiilor. Acolo este o problemă, pentru că anul trecut ne împrumutam la 2 şi ceva, acum la 5”.

Liderul liberal a precizat că este îngrijorat şi că a avut câteva discuţii cu Instituţii internaţionale.

”Sunt îngrijorat de perspectiva negativă care rămâne. Anul trecut am reuşit să avem două Agenţii de Rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu ştiu dacă mai putem şi anul acesta, vom vedea ce se va întâmpla. Sunt îngrijorat pentru că eu nu vreau să ajungem, în două, trei luni de zile, la mâna Instituţiilor internaţionale, să ne finanţeze. Atunci, acesta ar fi un regres puternic pentru România. Vă daţi seama, dobânzi mai mari înseamnă şi rate mai mari pentru oameni la bancă, deci aceasta este îngrijorarea în acest moment”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Scandal în Coaliţie pe compensarea şi plafonarea facturilor la energie. PSD critică OUG pentru facturi și cere revenirea la piața reglementată de la 1 aprilie


loading...
Partenerii noștri