Florin Cîţu reacţionează după scandalul făcut de Diana Şoşoacă în faţa unui centru de vaccinare: „Sper că s-au sesizat poliţiştii şi procurorii”

Florin Cîţu a declarat că polițiștii și procurorii nu au nicio scuză să nu se sesizeze după ce Diana Şoşoacă a făcut scandal în faţa unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi. Reamintim că activitatea centrului a fost blocată timp de două ore din cauza scandalului.

08 sept. 2021, 23:17
Florin Cîţu reacţionează după scandalul făcut de Diana Şoşoacă în faţa unui centru de vaccinare: „Sper că s-au sesizat poliţiştii şi procurorii”
Florin Cîţu reacţionează după scandalul făcut de Diana Şoşoacă în faţa unui centru de vaccinare: "Sper că s-au sesizat poliţiştii şi procurorii"

Florin Cîţu spune că procurorii trebuie să se sesizeze în urma scandalului provocat de senatoarea Diana Şoşoacă în faţa centrului de vaccinare din Răchiţeni, judeţul Iaşi.

Florin Cîţu: Nimeni nu poate să oprească activitatea de vaccinare în România

Deşi Diana Şoşoacă nu mai face parte din AUR, premierul a evidenţiat o asociere a USR cu un partid antivaccinist cum este AUR.

„Eu sper că s-au sesizat ( nr.procurorii). Nu cred că au așteptat așa mult. Nu e nicio scuză să nu se sesizeze. Nimeni nu poate să obstrucționeze, să oprească activitatea de vaccinare în România. De asta spuneam de asocierea AUR-USR. Doamna Șoșoacă o să zică ‘suntem în coaliție cu USR, suntem legitimați’. De asta spun: nu este târziu. Haideți să retrageți moțiunea, să ne așezăm la masă. Ați legitimat un partid antivaccinist”, a declarat Cîțu la Digi 24.

Reamintim că un grup de antivaccinişti conduşi de senatoarea Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Răchiţeni din judeţul Iaşi, comună aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

Diana Şoşoacă s-a ales cu o plângere penală în urma scandalului. Senatoarea e acuzata de DSP ca a încălcat dreptul de acces la sănătate al cetățenilor care voiau sa se vaccineze

Citeşte şi Diana Şoşoacă, scandal la un centru de vaccinare. Colegiul Medicilor reacţionează: „Autorităţile să asigure protecția personalului medical”

CNCAV reacţionează după scandalul făcut de Diana Şoşoacă

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 C a dezaprobat miercuri „acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare”, act medical care trebuie derulat „într-un mediu favorabil şi sigur”, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice.

„Ca urmare a evenimentului înregistrat la un centru de vaccinare din comuna Răchiţeni, judeţul Iaşi, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări: Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populaţiei.

Astfel de fapte se produc în contextul creşterii considerabile a ratei de infectare în rândul populaţiei şi a efortului depus în tot acest timp pentru susţinerea ritmului de vaccinare la nivel naţional. CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil şi sigur, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice”, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV.

CNCAV afirmă că, încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare şi-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătăţii publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 „reclamă recunoaştere, respect şi apreciere” din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate.

Citeşte şi Florin Cîţu i-a demis pe secretarii de stat USR-PLUS: „În momentul în care ai negociat cu AUR şi PSD, nu pot să mai am secretari de stat în ministere”