Florin Cîţu reacționează în cazul activistului de mediu şi jurnaliştilor bătuţi într-o pădure în Suceava. „Cei care greșesc trebuie să plătească!”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că s-a întâlnit miercuri cu activistul de mediu Tiberiu Boșutar şi cu unul dintre cei doi jurnalişti care au fost bătuţi cu sălbăticie într-o pădure din Suceava, în timp ce filma un material despre tăierile ilegale de lemn.

22 sept. 2021, 13:34
Florin Cîţu reacționează în cazul activistului de mediu şi jurnaliştilor bătuţi într-o pădure în Suceava. „Cei care greșesc trebuie să plătească!”

Florin Cîţu a subliniat că autorităţile nu trebuie să tolereze „violența în nicio situație” şi a promis că vor fi luate măsuri pentru a preveni astfel de incidente.

„Am avut în această dimineață o întâlnire cu activistul de mediu și unul dintre jurnaliștii agresați într-o pădure din Suceava săptămâna trecută. E clar că nu putem lăsa lucrurile așa, nu putem tolera violența în nicio situație. Autoritățile trebuie să își facă treaba și să se asigure că cetățenii români sunt în siguranță, iar cei care greșesc trebuie să plătească!

În urma discuției de astăzi, am stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătățit astfel încât să asigure eficiență și transparență totală. Prin urmare, va fi format un grup de lucru la ministerul Mediului, iar reprezentanții ONG-urilor vor lua parte la tot procesul”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Citeşte şi: Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, declaraţii şocante după ce a fost bătut într-o pădure din Suceava: „Le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”

Reacţia premierului vine în contextul în care Jurnalistul Mihai Dragolea, activistul de mediu Tiberiu Bosutar și un însoțitor au fost bătuți în urmă cu aproape o săptămână de un grup de 20 de persoane într-o pădure din Coșna, județul Suceava.

Citeşte şi: Activistul Tiberiu Boşutar rupe tăcerea: În loc să se dezică de acești ticăloși, îi acoperă!

Pe 18 septembrie, agresorii activistului de mediu şi ai celor doi jurnalişti care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din judeţul Suceava au fost lăsaţi în libertate, fiind puşi sub control judiciar.

Citeşte şi: Agresorii celor doi jurnalişti şi ai activistului de mediu din Suceava, lăsaţi în libertate. Decizia revoltătoare a judecătorilor