Florin Cîțu și Vlad Voiculescu se bat în declarații. Criză de comunicare la Palatul Victoria, premierul şi ministrul au ieşit public în acelaşi timp, în locuri diferite

Premierul Florin Cîţu şi ministrul Sănătăţii au făcut declaraţii publice în acelaşi timp, duminică, de la ora 16.00, situaţie surprinzătoare dat fiind că a fost abordat acelaşi subiect, situaţia din sănătate.

11 apr. 2021, 16:13
Florin Cîțu și Vlad Voiculescu se bat în declarații. Criză de comunicare la Palatul Victoria, premierul şi ministrul au ieşit public în acelaşi timp, în locuri diferite

Florin Cîțu şi Vlad Voiculescu au vorbit în paralel timp de 13 minute, subiectul fiind în linii mari acelaşi, criza din sănătate. Ministrul Sănăţii a insistat în mod particular pe situaţia de la Spitalul Foişor, în timp ce premierul a tras un semnal de alarmă, afirmând că mai sunt doar şase locuri disponibile în unităţile covid de terapie intensivă din România. Ulterior, şi ministrul Sănătăţii avea să spună acelaşi lucru.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu anunţă prelungirea anului şcolar din 2022: „Învăţământul online a generat pierderi şi este nevoie de timp ca să fie recuperate”

Întrebat dacă îl va remania pe Voiculescu, în urma crizei generate de evacuările forţate de la spitalul Foişor, premierul Cîţu a răpuns: „Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în subiect – remanierea sau o decizie în acest Cabinet o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa”.

Chestionat dacă i-a cerut lui Vlad Voiculescu să fie mai transparent, în contextul în care ministrul Sănătăţii a ieşit la declaraţii concomitent cu el, prim-ministrul a precizat: „I-am cerut, nu acum, am cerut să fie prezentat un raport şi am cerut să facă declaraţii de presă săptămânal. De atunci nu am mai cerut. Cer acest lucru de la toţi miniştrii, nu doar de la ministrul Sănătăţii. Am cerut transparenţă şi profesionalism, asta cer de la toţi miniştrii”.

De asemenea, întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, Florin Cîţu a spus: „Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în unele pentru pacienţi COVID. Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de minsitrul Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Este de văzut dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CCI pentru că e normal să intervină premierul să vorbească şi cu managerul. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia”.

Florin Cîțu a făcut declaraţii după participarea la şedinţa Centrului Naţional de  Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) de la Ciolpani, judeţul Ilfov.

Click aici pentru a urmării declaraţiile lui Florin Cîţu

Citeşte şi Lucian Bode, despre amenzile primite de Diana Şoşoacă: „Este un act de iresponsabilitate faţă de cei care respectă legile”