Florin Cîţu spune că greva de la metrou este ilegală. „Un fost deputat PSD vede că îi dispar sinecurile!”

Florin Cîțu a comentat greva de la metrou şi a spus că "nimeni nu este mai presus de lege". Premierul a precizat că bucureștenii nu trebuie să sufere din cauza că "un fost deputat pesedist își pierde sinecuri" și că a cerut miniștrilor de la Transporturi și Interne "să ia măsuri".

26 mart. 2021, 10:32
Florin Cîţu spune că greva de la metrou este ilegală. „Un fost deputat PSD vede că îi dispar sinecurile!”

Florin Cîţu spune că greva de la metrou este ilegală. Metroul nu circulă, vineri dimineață. Circulația este blocată pe toate cele cinci magistrale, după ce reprezentanți ai sindicatului de la metrou au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii, potrivit companiei Metrorex.

Florin Cîţu spune că greva de la metrou este ilegală

Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Metroul NU circulă. Protest spontan declanșat de angajații Metrorex, vineri dimineața!

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a condamnat şi el acțiunea sindicaliștilor Metrorex de a bloca circulația metroului, spunând că este „o acțiune ilegală”, din partea unei firme care „vrea neapărat să căpușeze Metrorex în liniște”. „Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Blocarea metroului de către sindicaliști are loc pe fondul încercării ministrului Transporturilor de a bloca privilegiile salariale și comerciale ale sindicaliștilor conduși de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD.

„Organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureștean sunt iresponsabili. În plină pandemie, ei decid să trateze cu dispreț atât bucureștenii, cât și contribuabilii din taxele cărora este susținut metroul. Mai mult, fac acest lucru în apărarea unor interese private și vădit nelegale. Angajații Metrorex trebuie să înțeleagă că datoria lor către cetățeni este singurul lucru care contează. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat deja foarte bine contextul. Nu poate fi câștigătoare o luptă de pe urma căreia doar niște lideri de sindicat amorali au de profitat”, a scris şi Dan Barna. „Protestele sunt ilegale. Pare o manifestare unilaterală a unor angajați. Vor fi consecințe cu siguranță. Orice revendicări ar fi în discuție, primul pas e reluarea traficului la metrou, această metodă de șantajare e de neacceptat! Dialogul are sens după reluarea activității”, a declarat, ulterior, Dan Barna.