Florin Cîţu: Ţările UE, pregătite să folosească toate resursele fiscale din cauza epidemiei de coronavirus

Statele membre ale Uniunii Europene sunt pregătite să folosească toate resursele şi instrumentele fiscale "în acest context economic complicat" determinat de epidemia de coronavirus, a precizat Florin Cîţu. Ministrul interimar al Finanţelor a afirmat că bugetul României pentru 2020 a fost construit pentru a face faţă unor astfel de provocări.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 18:25
Florin Cîţu: Ţările UE, pregătite să folosească toate resursele fiscale din cauza epidemiei de coronavirus

„Acum am terminat teleconferinţa cu toţi miniştrii de finanţe din UE- EUROGRUP. Tema: impactul economic pentru ţările din UE al coronavirus (COVID-19). Ţările UE sunt gata să folosească toate instrumentele şi resursele fiscale în acest context economic complicat”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Cine este bărbatul confirmat cu coronavirus la Suceava. Este al şaselea caz de infectare din România

Ministrul interimar al Finanţelor a afirmat că bugetul României pentru 2020 a fost construit pentru a face faţă provocărilor în vederea creşterii economice.

„Avem resursele (inclusiv un buffer la nivel istoric) şi instrumentele fiscale pentru a asigura creşterea economică sustenabilă pe termen mediu pentru România. România este mai pregătită ca niciodată să facă fata oricăror provocări de natură economică”, a precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Un penitenciar din România nu mai primeşte noi deţinuţi. Psihologul instituţiei, izolat la domiciliu

Cele mai recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că aproape 90.000 de persoane din China s-au îmbolnăvit din cauza noului coronavirus, de la declanşarea epidemiei. De asemenea, peste 3.100 de oameni au murit din cauza infecţiei.

În România, un nou caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat miercuri la o persoană de 71 de ani din Suceava, informează Grupul de Comunicare Strategică. Acesta este al şaselea caz de COVID-19 confirmat în România.

Citeşte şi: Florin Cîţu confirmă: UE a declanşat procedura de deficit excesiv împotriva României