Florin Cîțu: USR are acum șansa să voteze acest guvern minoritar, să rezolvăm criza și apoi vedem cum refacem coaliția

Florin Cîțu îi îndeamnă pe cei din USR să voteze guvernul minoritar în frunte cu Nicolae Ciucă în Parlament pentru a ieși din criza politică, iar apoi să înceapă negocierile pentru refacerea coaliției.

25 oct. 2021, 16:28
Florin Cîțu: USR are acum șansa să voteze acest guvern minoritar, să rezolvăm criza și apoi vedem cum refacem coaliția

Florin Cîțu, primele declarații după negocierile cu USR. Liderul PNL îi îndeamnă pe cei din USR să voteze guvernul minoritar în frunte cu Nicolae Ciucă în Parlament pentru a ieși din criza politică, iar apoi să înceapă negocierile pentru refacerea coaliției.

„Nu s-a schimbat nimic, am tras niște concluzii și vom avea și alte întâlniri. Astăzi deciziile PNL se iau în BPN. PNL a arătat responsabilitate, flexibilitate, dorința de a rezolva această criză politică. E ceea ce spuneau și cei de la PSD și USR. PSD a spus clar că nu vrea la guvernare. USR a plecat de la guvernare și împreună cu PSD și AUR au dat jos Guvernul, fără să aibă o soluție. Soluția responsabilă astăzi e să continuăm acest guvern minoritar. Asta ar arăta și din partea PSD și USR responsabilitate. Mergem mai departe și ne ocupăm de criza din România. Atfel, toate variantele sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate.

Citiți și Nicolae Ciucă, după eşecul negocierilor cu USR, ameninţă că îşi depune mandatul. Florin Cîţu se vrea din nou premier şi anunţă anticipate VIDEO

USR ar trebui să vină să spună românilor că preferă să arunce România în haos și mai departe să avem alegeri anticipate decât să facă ce au spus, adică să fie responsabil. PNL e singurul partid care a dat dovadă de responsabilitate. Dacă USR rămâne îngropat într-o singură opțiune, nu avem cum să discutăm. Trebuie să facă un pas și USR. Ar putea să susțină acest guvern în Parlamentul României.

PNL a făcut un pas important, s-a dat la o parte, PNL a venit cu alt mandat. Astăzi, pentru români ar trebui să voteze acest guvern. Dacă interesul celor de la PSD și USR e să distrugă PNL, eu nu mai permit așa ceva niciodată.

PNL a făcut ceva important, a arătat responsabilitate. Aș vrea să văd asta și de la PSD și USR. Persoana mea nu mai este premier, am făcut o altă nominalizare pentru funcția de premier. Dacă nu avem susținere în Parlament înseamnă că PSD și USR vor anticipate și tot ce am văzut în această perioadă sunt vorbe goale. PNL a luat decizia de a nu mai colabora cu USR dacă votează o moțiune de cenzură împotriva PNL. Dar, totuși, am făcut o concesie și am schimbat candidatul pentru premier. USR are acum șansa să voteze acest guvern minoritar, rezolvăm această criză și apoi vedem cum refacem coaliția. Avem câteva luni de zile de discutat, avem multe de discutat”, a declarat Florin Cîțu.

Citiți și Florin Cîţu exclude posibilitatea de a face parte din Guvernul Ciucă şi orice alianţă cu PSD-ul: „Suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Acest lucru nu e compatibil cu ce a spus PSD-ul până acum”