Florin Cîţu: „Valul patru nu a fost bine pregătit, dar acum, de când a preluat domnul Cseke, lucrurile vor merge bine”

Premierul Florin Cîţu a susţinut luni o conferinţă de presă în cadrul căreia a susţinut că lucrurile se îmbunătăţesc pe zi ce trece în sistemul de sănătate, unde a fost crescut numărul de paturi ATI până la 1200.

27 sept. 2021, 13:35
Florin Cîţu: „Valul patru nu a fost bine pregătit, dar acum, de când a preluat domnul Cseke, lucrurile vor merge bine”

Florin Cîţu aruncă vina pentru eşecul campaniei de vaccinare pe campaniile anti-vaccin desfăşurate de ani de zile în România, în speţă pe partidul AUR, şi chiar pe liderii USR-PLUS, despre care spune că se află într-un parteneriat cu formaţiunea lui George Simion.

Totodată, premierul face un apel către partidul condus de Barna şi Cioloş ca aceştia să se dezică de AUR şi PSD şi să revină în coaliţia de guvernare.

„Programul de guvernare este al coalitiei, daca pica guvernul, trebuie facut alt program de guvernare. Cine isi doreste sa o luam de la capat cu negocierile. Eu imi doresc ca cei de la USR sa-si dea seama ca nu au ce castiga langa PSD si AUR. Meembrii PNL nu vor vota niciodata sa isi dea jos propriul guvern. Noi la PNL nu spunem cine sa fie presedinte la USR, ei isi aleg, noi ne-am ales presedintele si avem premierul.

Florin Cîţu: Mâine la Consiliul Tripartit sper să avem varianta finală la salariul minim
Este un moment istoric (n.r. semnare luni a PNRR) pentru Romania, este o componenta a planului de investitii pe care il avem pe urmatorii 8 ani. Este un program de investitii clar, dar si de reforma. Primii bani vor veni la sfarsitul lui noiembrie.”, a spus Cîţu.

Referitor la acuzaţiile lansate de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, conform cărora DSP Bucureşti ar fi ascuns 4.000 de teste pozitive pentru a scădea artificial incidenţa din capitală înainte de gongresul PNL, premierul îi îndeamnă pe români să urmărească doar informaţiile date de specialişti.

„Le recomand tuturor românilor să asculte doar de specialişti. Informaţiile referitoare la sănătate sau modul de calcul al incidenţei trebuie să vină doar de la specialişti, nu de la oameni care nu au niciun fel de experienţă, expertiză în acest domeniu. Ar trebui să fim foarte atenţi aici. Eu ştiu, deja, şi în acest caz domnului respectiv (…) i s-a dat o replică de la DSP, de la specialişti, care spun foarte clar cum s-au făcut lucrurile. De aceea, le recomand românilor, de fiecare dată, să asculte doar opinia specialiştilor. Aşa, foarte mulţi oameni cred că se pricep la foarte multe lucruri, dar e bine să mergem cu specialiştii”, a afirmat Cîţu, la sediul PNL.

Florin Cîţu: „Nu i-am văzut pe cei de la USR să spună că ce face George Simion, aliatul lor, este o campanie criminală”

În acelaşi context, Cîţu recunoaşte că pregătirile pentru valul 4 nu au fost făcute suficient de bine, dar asigură că odată cu preluarea portofoliului de la Sănătate de către Cseke Atilla, lucrurile se îmbunătăţesc de la o zi la alta.

„Le recomand romanilor sa asculte doar la specialisti. Informatiile referitoare la rate trebuie sa vina doar de la specialisti. Asa, foarte multi oameni credca se pricep la multe lucruri. Am vazut ca DSP Bucuresti a si dat un raspuns prompt. Pana la 6 la mie nu avem ce masuri sa impementam, atunci cand ajungem la 6 avem deja masurile pregatite.

Ministerul Sanatatii a venit cu mai multe solutii, sunt mai multe spitale care se transforma in spitae covid, ca sa usureze presiunea pe cele aglomerate, am marit numrul de paturi ATI de la 600 la 1200. Majoritatea covarsitoare a persoanelor care se imbolnavesc acum sunt nevaccinati. Campania de informare a fost peste tot, am facut si videoclipuri, am vorbit cu cultele de doua ori, am facut campanii in rural, am facut campanii la TV. Campanii anti-vaccinare care se fac de ani de zile este greu sa le demontezi in cateva luni. Nu am vazut la liderii USR, care sunt aliati cu cei de la AUR, sa iasa sa spuna ca ce face liderul AUR e o campanie criminala, dar se folosesc de voturile lor in Parlament.

Nu cred ca valul 4 a fost pregatit indeajuns de bine, dar acum, de cand a preluat domnul Cseke va fi bine.”, a încheiat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Dan Barna: „România este o republică bananieră în care Constituţia pare opţională. Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS”