Florin Cîţu verifică numirea soţului Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la Transgaz. „Am cerut să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs”

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că a cerut o informare pentru a afla condițiile în care s-a derulat concursul prin care soțul fostului premier Viorica Dăncilă, Cristinel Dăncilă, a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz.

09 iun. 2021, 19:18
Florin Cîţu verifică numirea soţului Vioricăi Dăncilă în funcţia de consilier la Transgaz. „Am cerut să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs”

„Am cerut informații, acolo, la Transgaz, a fost un concurs pe care domnul respectiv înțeleg că l-a câștigat. Am cerut o informare să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs. Am cerut o informare la secretarul general al guvernului să aflu exact condițiile în care s-a derulat acel concurs”, a spus premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu a reamintit de un concurs viciat de la Ministerul Finanțelor. „La Ministerul Finanțelor a fost un concurs care a fost viciat și toată documentația a fost trimisă către DNA. Mă uit și aici”, a mai spus prim-ministrul, citat de economedia.ro.

Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă, a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz. „Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a spus Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Citeşte şi O nouă mutare-surpriză în familia Vioricăi Dăncilă. După numirea sa la BNR, acum şi soţul fostului premier a fost angajat consilier la Transgaz, companie controlată de stat!

Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziția de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom – sucursala Argeș. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Transgaz este principala companie de transport al gazelor naturale din România și operează sistemul principal de gazoducte, acționând ca un monopol în această piață. Statul român deține 58,5% din acțiunile companiei prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Citeşte şi Percheziţii la biroul soţului Vioricăi Dăncilă, potrivit G4Media. Fostul premier: Fake news, soţul meu nu este implicat


loading...
Partenerii noștri