O nouă mutare-surpriză în familia Vioricăi Dăncilă. După numirea sa la BNR, acum şi soţul fostului premier a fost angajat consilier la Transgaz, companie controlată de stat!

Se pare că schimbările în familia Vioricăi Dăncilă continuă. După ce fostul premier a fost numit conslier pe strategie în cadrul BNR, acum, soţul său, Cristinel, a fost angajat consilier la compania Transgaz.

20 mai 2021, 13:33
O nouă mutare-surpriză în familia Vioricăi Dăncilă. După numirea sa la BNR, acum şi soţul fostului premier a fost angajat consilier la Transgaz, companie controlată de stat!

O nouă mutare-surpriză în familia Vioricăi Dăncilă. Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a declarat că postul a fost ocupat în urma unui examen.

O nouă mutare-surpriză în familia Vioricăi Dăncilă. După numirea sa la BNR, acum şi soţul fostului prim-ministru a fost angajat consilier la Transgaz

”Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a declarat Ion Sterian, pentru G4media.

Cristinel Dăncilă a manageriat operațiunile de extracție a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeș, Dolj, Olt, Gorj și Teleorman. În 2016 ar fi avut o remunerație de aproape 427.000 de lei.

Cristinel Dăncilă are legături vechi în domeniul politicii. Potrivit Libertatea.ro, în 2007, Liviu Dragnea a anunțat numirea lui Cristinel Dăncilă în funcția de consilier în Consiliul Județean Teleorman. În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele Consiliului Județean Teleorman și astfel i-a făcut loc soției sale. În 2009, soțul Vioricăi Dăncilă s-a întors la Videle.

Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu. Fostul premier va urma să înceapă treaba de la 1 iunie. Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde este funcția pe care Viorica Dăncilă o va ocupa la Banca Națională Română. Fostul premier urmează să înceapă programul de la data de 1 iunie, au confirmat pentru România TV, surse din BNR.

Fostul premier va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care va urmări tendinţele globale, conform unor surse din piaţă. Totodată, în echipa BNR se alătură şi Petre Roman. Acesta va susţine un curs la Centrul de pregătire european al BNR. Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu. Salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar.

„În relaitate, este vorba despre un curs. Nu la BNR, ci la Centrul de pregătire european al BNR. Nu cred că a fost o confuzie faptul că am fost numit drept consilier şi decizia a fost intenţionată. Am publicat o carte în sensul acesta. Cursul va demara, acum, din mai”, a declarat Petre Roman, în exclusivitate pentru România TV.

Citeşte şi: Bombă pe scena politică. Viorica Dăncilă, noul consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu. Fostul premier va lucra la BNR de la 1 iunie