Florin Cîţu, veşti bune pentru minerii din Valea Jiului. Vor primi bani în plus

Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că minerii din Valea Jiului urmează să primească bani în plus, pe lângă salariile restante. Este vorba despre 11 milioane de lei, bani ce reprezintă sporurile de care ortacii nu au beneficiat în anul 2020.

24 feb. 2021, 17:33
Florin Cîţu, veşti bune pentru minerii din Valea Jiului. Vor primi bani în plus
Florin Cîţu, veşti bune pentru minerii din Valea Jiului. Vor primi bani în plus

Florin Cîţu, veşti bune pentru minerii din Valea Jiului. Premierul a anunţat, după ședința de Guvern de miercuri după-amiază, că minerii din Valea Jiului vor primi tichetele de transport şi sporurile de care nu au beneficiat în 2020.

Florin Cîţu: A trebuit să facem o HG separată

„A fost o completare pentru că minerii au primit în 2020 salariile, dar nu au primit tichetele și sporurile. A trebuit să facem o HG separată. Este exact suma pe care o identificasem, 11 milioane de lei. Sunt sumele suplimentare”, a spus premierul după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi Virgil Popescu, despre încercarea asocierii Dianei Șoșoacă și liderilor AUR cu protestele minerilor din Valea Jiului: ”Nu s-au adus acolo să rezvole probleme, ci să se folosească de această problemă”

Minerii din Valea Jiului îşi vor primi salariile restante după proteste. Când vor primi banii

Prefectura Hunedoara a anunţat că ortacii îşi vor primi salariile restante.

„Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor primi mâine, 24 februarie 2021, salariile restante pentru luna ianuarie (chenzina a 2-a). Guvernul României, prin Ministerul Muncii şi cel al Energiei, a asigurat suma necesară plăţilor pentru cei 4010 angajaţi ai C.E.H. Suma totală plătită în această tranşă este de aproximativ 9 milioane lei”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au lucrat numai pentru pregătirea ordinelor de plată şi le-au transmis marţi Trezoreriei Statului, a precizat Directorul A.J.O.F.M Hunedoara, Georgeta Tomuța.

Citeşte şi Premierul Florin Cîţu anunţă că nu va permite o nouă Mineriadă: Nu în mandatul meu

„Tot astăzi, trezoreria a efectuat transferul către băncile comerciale unde au conturile deschise angajaţii companiei, iar mâine, 24.02.2021, banii vor intra pe cardurile de salarii ale fiecărui beneficiar”, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Autorităţile locale au amintit că în 17 februarie 2021, în urma întâlnirii cu minerii din Valea Jiului, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a semnat o convenție cu liderii sindicali, prin care se angaja, în calitate de reprezentant al Guvernului, că salariile restante, corespunzătoare lunii ianuarie, vor fi plătite până la data de 26 februarie 2021.

Reamintim că minerii din Valea Jiului au protestat aproape o săptămână. Aproape 80 dintre ortaci s-au blocat în subteran, pentru a trage un semnal de alarmă. Oamenii erau revoltaţi din cauza restanţelor salariale şi a restanţelor la unele plăţi, precum tichetele de masă, transportul de la şi spre serviciu şi ajutorul de încălzire.