Florin Cîțu, vești bune pentru persoanele vaccinate: Vor putea renunța la mască în aer liber și vor putea ieși la restaurant

Premierul României, Florin Cîțu, a mărturisit că îi este dor de viața pe care o avea înainte de pandemie, de verile în care putea merge la concerte, la terase sau în alte locuri la care acum doar visăm.

04 mai 2021, 16:53
Florin Cîțu, vești bune pentru persoanele vaccinate: Vor putea renunța la mască în aer liber și vor putea ieși la restaurant

Florin Cîțu, vești excelente pentru persoanele vaccinate!

Florin Cîțu se arată optimist că în această vară putem face un prim pas spre normalitate, și anume că vom putea renunța la masca de protecție în aer liber, în anumite locuri.

„Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeție, etc. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate.

Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate. Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat. Hai că se poate. Împreună învingem pandemia”, a scris Cîțu pe pagina sa de Facebook.

România a depășit pragul de 2 milioane de persoane vaccinate

Tot mai multe persoane se vaccinează zilnic în România, semn că campania de vaccinare are o evoluție bună și curând vom avea parte de relaxarea unor măsuri. Până în momentul de față, peste 2 milioane de persoane s-au vaccinat în țara noastră.

Mai mult, în perioada 7 – 9 mai va avea loc un maraton de vaccinare în București, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Vor fi organizate 50 de cabinete de vaccinare, iar vaccinul folosit va fi Pfizer / BioNTech.

„Sunt 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferinţe de presă.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a adăugat că astfel de maratoane de vaccinare vor fi organizate în mai multe orașe din țară, în perioada următoare.