Maraton de vaccinare la Bucureşti, între 7 şi 9 mai. Unde vor fi amplasate cabinetele şi ce vaccin va fi folosit

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunţat, marţi, că va fi unul dintre medicii care va administra vaccinuri în cadrul maratonului de vaccinare, desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni în Capitală.

04 mai 2021, 15:33
Maraton de vaccinare la Bucureşti, între 7 şi 9 mai. Unde vor fi amplasate cabinetele şi ce vaccin va fi folosit

Maraton de vaccinare la Bucureşti va avea loc în perioada 7 -9 mai, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Vor fi organizate 50 de cabinete de vaccinare, iar vaccinul folosit va fi Pfizer / BioNTech.

„Sunt 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferinţe de presă.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a adăugat că astfel de maratoane de vaccinare vor fi organizate în mai multe orașe din țară, în perioada următoare.

„Din ce in ce mai multe judeţe îşi doresc evenimente care să crească accesul persoanelor la vaccinare”, a explicat dr. Gheorghiţă.

Citeşte şi: Vaccinarea anti-COVID cu serul Johnson&Johnson, amânată în unele cabinete ale medicilor de familie

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România a anunţat că începând din 7 mai se schimbă regulile de vaccinare anti-COVID. Mai exact, la sfârşit de săptămână persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare prealabilă. Prioritate vor avea persoanele de peste 60 de ani.

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare; de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare”, a spus dr. Gheorghiţă.

„Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 8 dimineața până la orele 20.

Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare”, a adăugat el.

Citeşte şi: Se schimbă regulile de vaccinare anti-COVID. Imunizare şi fără programare de vineri


loading...
Partenerii noștri