Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei: Mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD

Florin Cîţu a declarat că e bizar să vorbeşti de teoria conspiraţiei în condiţiile în care cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD.

03 sept. 2021, 18:36
Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei: Mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD

Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei. Acesta spune că după opt luni sunt aceleaşi legi ale lui Tudorel Toader şi aceleaşi legi ale lui Liviu Dragnea.

Florin Cîţu vorbeşte de teoria conspiraţiei. Anunţul făcut de premier

„Suntem la guvernare. Ministerul Justiţiei este la noi. Avem puterea. Opt luni de zile nu s-a întâmplat nimic. Dacă e să vorbim de teoria conspiraţiei, mi se pare bizar că tocmai cei care trebuiau să desfiinţeze SIIJ nu l-au desfiinţat, dar azi se duc la PSD, să dea împreună cu PSD jos Guvernul. Nu îmi dau seama cum va mai merge reforma Justiţiei în continuare.

Realitatea rămâne. După opt luni de zile, nu s-a întâmplat. Sunt aceleaşi legi ale lui Tudorel Toader. Sunt aceleaşi legi ale lui Liviu Dragnea. Totul e în picioare.

Cred că, dacă suntem oneşti, colegii de la „Corupţia ucide”, oamenii alături de care am fost în stradă, ar trebui să întrebe dacă alianţa USR – AUR este una care trebuie potenţată în acest moment şi unde va duce această alianţă.

Urmează un Guvern USR – AUR – PSD? Trebuie să fim foarte atenţi în ce direcţie mergem acum”, a avertizat Cîţu.

Premierul a vorbit despre scenariul unui Guvern minoritar

„Sper să nu ajungem acolo. Vreau să revină colegii de la USR, să înţeleagă că interesul românilor este mult mai important decât orice altceva”, a argumentat Cîţu.

Întrebat pe ce se bazează ca actuala coaliţie să funcţioneze în continuare, Florin Cîţu a răspuns că:

„Cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică şi voi spune: interesul românilor este cel care contează, nu interesele noastre personale”, a spus premierul.

Despre un posibil schimb de ministere cu USR PLUS

„Nu avem mandat de la Biroul Politic Naţional să facem această discuţie. Nu pot să intru într-o astfel de discuţie, fără mandat de la BPN. Niciodată nu voi face aşa ceva. Voi respecta mandatul dat de colegii mei în BPN. Nu voi excede mandatul”, a afirmat Cîţu.

„Mandatul este de a menţine coaliţia aşa cum este”, a adăugat el.

Despre posibile demiteri ale prefecţilor şi subprefecţilor USR

„Cred că toţi suntem oameni de onoare şi atunci când depunem o moţiune împotriva noastră, e puţin bizar şi atunci mizez pe onoare. (…) Eu nu vreau să ajungem acolo ( la demiteri).

Ar fi trist pentru România. În momentul în care eu am fost în stradă alături de colegii de la USR împotriva OUG 13, împotriva lui Dragnea, împotriva celor extremişti de la acel partid cu care astăzi se asociază, să fie astăzi acolo.

Trebuie să depăşim acest lucru şi nu vreau. Ce facem? Astăzi votăm propriul Guvern, îl dăm jos şi mâine vor negocia voturi cu PSD ca să voteze OUG 13? Nu vreau să ajungem acolo”, a spus Cîţu.

„Sunt oameni alături de care am fost în stradă împotriva PSD. Nu vreau să cred aceeaşi oameni vor fi astăzi până PSD”, a menţionat Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu le scrie liderilor europeni despre „coaliţia” USR PLUS – AUR: Se prefigurează o alianţă toxică, cu un partid extremist care vrea răul României