Florin Cîțu vorbește despre demiterea lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu: I-a fost retras sprijinul politic. Trebuia înlocuit!

Florin Cîțu vine cu o primă reacție după ce șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost demis din funcție. Acesta a aflat de decizie chiar din Monitorul Oficial.

21 sept. 2021, 12:42
Florin Cîțu vorbește despre demiterea lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu: I-a fost retras sprijinul politic. Trebuia înlocuit!

Florin Cîțu vorbește despre demiterea lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu. ”Domnul Berceanu a fost numit politic și nu l-am demis eu. De fapt i-a fost retras sprijinul politic cand USR PLUS a ieșit de la guvernare, așa cum a fost retras prefectul Bucureștiului, domnul Berbeceanu, când a venit noua coaliție pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toți cei care au fost numit politic, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic, trebuie înlocuiți.

Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu ci atribuțiile i-au fost delegate. Niciodată nu am primit vreun semnal de la domnul Berceanu că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să îi preia atribuțiile. Acesta e rolul adjunctului, când domnul Berceanu pleca în concendiu. Dacă aș fi avut semnale de la domnul Berceanu, nu aș fi delegat atribuțiile. Am vorbit cu domnul ministru al mediului că situația merge mai departe. Tot ce avem în programul de guvernare merge mai departe. Nu ne abatem de la planul pe care -l aveau aceste instituții”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu vorbește despre demiterea lui Octavian Berceanu de la Garda de Mediu: I-a fost retras sprijinul politic. Trebuia înlocuit!

La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Octavian Alexandru Berceanu se eliberează din funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu”, potrivit deciziei. Atribuțiile sunt preluate de comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu, Alexandru Lucian Vasil, scrie Mediafax. Activistul de mediu Octavian Berceanu, propus de USR, a fost numit în luna martie, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu.

Citește și: Numărul victimelor poluării în România, mai mare decât cel provocat de COVID-19. Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu: „Pentru COVID am ţinut lumea în case, pentru poluare aproape nu facem nimic”
 

Octavian Berceanu a avut o primă reacţie după ce decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Nu am fost anunţat că voi fi demis, nu mi-a reproşat niciodată nimic direct”, a spus Berceanu.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu. Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipa”, a scris Octavian Berceanu, pe Facebook.

Citește și: Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Cîţu: „Nu ştiam de această decizie!”