Numărul victimelor poluării în România, mai mare decât cel provocat de COVID-19. Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu: „Pentru COVID am ţinut lumea în case, pentru poluare aproape nu facem nimic”

Comisarul general al Gărzii de Mediu a declarat că numărul victimelor provocate de poluare îl depăşeşte pe cel al victimelor de COVID-19, la fel şi daunele. Octavian Berceanu a explicat că "nimeni nu vorbeşte despre asta pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă".

28 mai 2021, 23:56
Numărul victimelor poluării în România, mai mare decât cel provocat de COVID-19. Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu: „Pentru COVID am ţinut lumea în case, pentru poluare aproape nu facem nimic”

Şeful Gărzii de Mediu a tras un semnal de alarmă cu privire la Numărul victimelor poluării din România.

„Numărul victimelor în România, date de poluare, este mai mare decât cel de COVID. Pentru COVID am pus în mişcare forţe, am cheltuit bani extraordinar de mulţi, am ţinut lumea în case, pentru poluare aproape nu facem nimic. Nu sunt bani, nu sunt forţe, nu sunt ministere care să lucreze în comun, dar numărul victimelor este mai mare la poluare”, a declarat Octavian Berceanu la postul Digi24, citat de News.ro.

Citeşte şi: Şeful Gărzii de Mediu, avertisment despre apa din râurile din România. „Pot să beau o cană, dar mai mult de o cană înseamnă boală”

Numărul victimelor poluării în România, mai mare decât cel provocat de COVID-19. „Daunele sunt mai mari”

Şeful Gărzii de Mediu a precizat că şi daunele sunt foarte mari.

„Nu vorbim de mediu în această ecuaţie pentru că problema de mediu, amprenta pe care o presupune poluarea de mediu este mult mai mare. Daunele sunt mai mari decât daunle de la COVID, dar nimeni nu vorbeşte despre asta pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă”, a mai precizat Berceanu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 28 mai 2021: O nouă zi cu număr mic de cazuri noi, pandemia e pe sfârşite

Până astăzi, 30.174 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat în România de la debutul pandemiei. În intervalul 27.05.2021 (10:00) – 28.05.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (29 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor,  Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova,  Sibiu, Teleorman, Tulcea și Municipiul București.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.077.161 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.037.729 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 28 mai. Obiectivul de 5 milioane de vaccinaţi până la 1 iunie, greu de atins

Pe teritoriul României, 7.521 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.968 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.616 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 81 de persoane.

Citeşte şi: STUDIU CORONAVIRUS: Imunitatea ar putea rămâne toată viaţa. Celulele care păstrează memoria virusului persistă în măduva osoasă