Florin Cîţu vorbeşte despre o nouă revocare a Avocatului Poporului. „Paşii următori vor fi decişi în coaliţie”

Premierul Florin Cîţu a declarat că Guvernul de coaliţie urmează să decidă "paşii următori" în legătură cu o nouă revocare a Avocatului Poporului.

05 iul. 2021, 23:50
Florin Cîţu vorbeşte despre o nouă revocare a Avocatului Poporului. „Paşii următori vor fi decişi în coaliţie”

Florin Cîţu a afirmat că nu a citit motivarea Curţii Constituţionale, prin care judecătorii au decis ca Renate Weber să îşi reia funcţia de Avocat al Poporului.

„Este o decizie a coaliţiei, vom vedea în coaliţie. Prima decizie a fost luată în coaliţie, sunt sigur că şi paşii următori vor fi decişi în coaliţie”, a precizat premierul Florin Cîţu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Renate Weber: „A fost un atac la adresa instituţiei, nu a mea. Au vrut să vulnerabilizeze instituţia. Efectul atacului a fost exact pe dos”

Curtea Constituţională a României a stabilit săptămâna trecută că este neconstituţională revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca aceasta să îşi reia poziţia după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: CCR a publicat motivarea în cazul revocării Avocatului Poporului. Judecătorii explică de ce Renate Weber îşi reia funcţia

Potrivit unui comunicat al CCR, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale PSD din Senat şi din Camera Deputaţilor şi a constatat că este neconstituţională Hotărârea Parlamentului României 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

„Curtea a reţinut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancţiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de revocare şi după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea şi să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanţe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condiţiile art.21 din Constituţie referitor la liberul acces la justiţie”, a precizat sursa citată.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marcel Ciolacu avertizează că pensiile şi salariile vor fi îngheţate. „Trăim o bătaie de joc din partea acestui Guvern. S-au transformat în nişte haiduci invers faţă de cei legendari”