Florin Cîţu vrea să o pună pe Mirela Călugăreanu, şeful ANAF, în funcţia de preşedinte al CEC Bank

Ministrul Finanţelorl, Florin Cîțu, vrea să o pună pe Mirela Călugăreanu, şeful ANAF, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, în locul lui Tiberiu Mavrodin, şeful Trezoreriei statului. Acesta a lansat deja un memorandum de aprobare a deciziei de către Ludovic Orban. 

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 15:23
Florin Cîţu vrea să o pună pe Mirela Călugăreanu, şeful ANAF, în funcţia de preşedinte al CEC Bank

Mirela Călugăreanu este membru în CA al CEC Bank din 2017 aşa că o eventuală numire în funcţia de preşedinte nu ar trebui să ridice probleme din perspectiva obţinerii aprobării necesare de la BNR, scrie ZF.ro

CEC Bank este cea mai mare bancă pe care o deţine statul, având o cotă de piaţă care se apropie de 7%, și are o are conducere dualistă, respectiv un Consiliul de Administraţie şi un Comitet de Direcţie, unde director general (CEO) este Bogdan Neacşu.

Citește și: ANAF face controale la firmele care au mărit preţurile la materiale sanitare şi alimente

Banca susţine că şi-a majorat activele cu circa 10% în primul semestru (S1) din 2020 faţă de finalul anului 2019, până la 36,1 mld. lei, iar cota de piaţă a băncii a urcat la 6,96%, în timp ce profitul net a fost de 184,4 mil. lei.

Ministrul Finanţelor este principalul acţionar al băncii, iar deciziile îi aparţin ministrului de resort. CEC Bank a fost condusă de Radu Gheţea, iar după ce acesta a plecat, poziţia de preşedinte al CA a fost preluată de Tiberiu Mavrodin, secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi şeful Trezoreriei statului în guvernarea PSD.