Florin Cîţu: Vreau să îi asigur pe toţi romanii că nu iau în calcul în niciun scenariu un „lockdown” pentru economie

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, îi asigură pe români că nu ia în calcul în niciun scenariu un "lockdown" pentru economie. 

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 16:08
Florin Cîţu: Vreau să îi asigur pe toţi romanii că nu iau în calcul în niciun scenariu un „lockdown” pentru economie

Florin Cîţu spune că are trei priorităţi, indiferent de scenariul în care s-ar afla Româmânia: sănătatea, instestiţii şi asigurarea independentei financiare a României.

„Vreau să-i asigur pe români, dar și pe colegii mei din guvern, că eu împreună cu echipa de la finanțe pregătim mai multe scenarii pentru 2021.

În toate scenariile, dar în toate, am trei priorități:
– Sănătate
– Investiții
– Asigurarea independentei financiare a României (foarte important și vă garantez că așa se va întâmpla)

Aceste scenearii, bineînțeles, sunt legate direct de Planul de Reconstrucție și Reziliență. Viitorul României este strâns legat de Uniunea Europeană.
De aceea atrag atentia, în mod foarte serios, Presedintelui Ciolacu și PSD-ului că programul prezentat de ei este făcut să scoată Romania în afara UE.

Domnule Ciolacu, vreau să le spuneți românilor direct: ați luat sau nu aprobarea de la finanțatorii voștri de la EST pentru program?
Vreau să îi asigur pe toți romanii că nu iau în calcul în niciun scenariu un „lockdown” pentru economie. A fost opinia mea în toată aceasta perioada și o mențin.

Soluția pentru a trece cu bine aceasta perioadă este doar o soluția liberală.

Soluția liberală este cea care a asigurat menținerea ratingului de țară în aceste condiții dificile prin care trece economia globală”, a scris Florin Cîţu pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Ciţu, atac FURIBUND la adresa PSD. „Programul prezentat de aceştia scoate România din UE”