Florin Cîţu: „Vrem să ţinem economia deschisă. USR-PLUS se alătură celor de la PSD”

Acuzat că a refăcut USL, după ce PSD i-a dat o mână de ajutor la amânarea moţiunii de cenzură, premierul Cîţu îi acuză pe cei de la USR-PLUS că se apropie de social-democraţi.

23 sept. 2021, 21:37
Florin Cîţu: „Vrem să ţinem economia deschisă. USR-PLUS se alătură celor de la PSD”

Premierul României, Florin Cîţu, respinge criticile venite din partea celor de la USR-PLUS, care susțin că Guvernul a modificat incidența pentru a putea fi organizat sâmbătă congresul PNL. Cîțu este de părere că prin astfel de declarații cei de la USR-PLUS se apropie tot mai mult de PSD. „Nu. E greșit total. Carantina de noapte l-am auzit și pe primarul Timișoarei că e bine ce am făcut. Și e normal. Dacă e vaccinat omul nu ar trebui să-i restricționăm circulația. Congresul nu se va ține noaptea. De la 4  la 6 la mie am făcut-o pentru agenții economici. După 4 era să se închidă la ora 18, ceea ce nu sunt de acord.

Florin Cîţu, despre vaccinarea obligatorie: „Va fi introdusă zilele astea. Vom vedea dacă USR se va rupe de AUR şi va merge pe această variantă”
Eu am menționat că vreau să țin economia deschisă. E clar că nu înțeleg cei care critică. Dacă asta e interpretarea… Dacă cei de la USR spun asta (n.r.: că a fost modificată incidența pentru a putea realiza congresul PNL) e clar că se alătură cu cei de la PSD. Acum cei de la SUR ne spun că vor să închidă magazinele la ora 18, vor să fie închise… Îmi e foarte clar că USR e aproape de PSD! Mi se pare o nebunie să vrei să închizi magaziele la 18.

Dar, vedeți cum se formează această alianță USR-PSD?”, a spus Florin Cîţu, la Digi24.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi. Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU. Joi seară, Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial.

Augustin Zegrean: „Restricţiile decise de guvern pentru nevaccinaţi sunt neconstituţionale. Nu pot da hotărâre cum vor ei, trebuie lege”