Florin Iordache, în faţa plenului CCR: ÎCCJ a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea legea

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat în faţa plenului Curţii Constituţionale că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000. În opinia sa, sunt îndeplinite "condiţiile de formă şi de fond" privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională în acest caz. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2019, 07:58
Florin Iordache, în faţa plenului CCR: ÎCCJ a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea legea

„Există o situaţie conflictuală între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament, generată de (…) către cea dintâi. (…) Conflictul este evident”, a spus Iordache, adăugând că prin refuzul de a constitui completurile specializate ÎCCJ „se situează în afara legii”.

Curtea Constituțională (CCR) dezbate miercuri sesizarea lui Florin Iordache privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), o speță care l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, primită anul trecut, în dosarul angajărilor fictive. O decizie în favoarea existenței unui conflict între Parlament și Curtea Supremă pe această chestiune ar putea duce la rejudecarea mai multor dosare.