Florin Lixandru vrea să aducă stiliști de vestimentație în școli. Ce nemulțumiri are secretatul de stat în privința elevilor: „Modul în care ne îmbrăcăm spune foarte mult despre noi”

Florin Lixandru vrea să aducă stiliști de vestimentație în școli. Secretarul de stat în Ministerul Educației afirmă că și-ar dori ca instituțiile să colaboreze cu specialiști în modă pentru a-i învăța pe elevi să se îmbrace decent și cu bun-gust.

02 nov. 2023, 23:02
Florin Lixandru vrea să aducă stiliști de vestimentație în școli. Ce nemulțumiri are secretatul de stat în privința elevilor: „Modul în care ne îmbrăcăm spune foarte mult despre noi”
Florin Lixandru vrea să aducă stiliști de vestimentație în școli.

Florin Lixandru vrea să aducă stiliști de vestimentație în școli. Politicianul promovează această idee într-o postare în care apare însoțit de Adina Buzatu, care activează în domeniul modei.

Drumul spre formarea unei culturi vestimentare deseori e anevoios, fiind un proces continuu de asimilare. Cultura vestimentară este o componentă a lumii moderne și merge în paralel cu celelalte culturi.

Promovarea unei culturi vestimentare în rândul elevilor este o idee de proiect ce poate fi aplicată în școli cu sprijinul specialiștilor în domeniu precum Adina Buzatu”, transmite Florin Lixandru.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de Ministerul Educației! S-au majorat bursele școlare pentru anul școlar 2023 – 2024

Florin Lixandru vrea să aducă stiliști de vestimentație în școli

Secretarul de stat spune că adeseori cunoașterea stilurilor de vestimentație facilitează cultivarea adevăratului simț estetic. „Omul face haina și nu haina pe om, însă modul în care ne îmbrăcăm spune foarte mult despre noi. A te îmbrăca decent și cu gust, nu e un lucru ușor.

Ca orice alt tip de educație, cultura vestimentară implică anumite aptitudini care pot fi dezvoltate și în școală pe parcursul timpului.

Cunoașterea stilurilor de vestimentație facilitează cultivarea adevăratului simț estetic. Moda ne poate oferi doar indici, însă fiecare individ în parte este cel care decide ce i se potrivește si ce nu ar putea accepta ca stil vestimentar personal”, mai spune secretarul de stat.

Acest articol este susținut de Partidul Social Democrat