Florin Piersic, afectat de moartea lui Ion Dichiseanu: „O lumină arde pentru sufletul tău. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”

Ion Dichiseanu a murit joi, 20 Mai, la vârsta de 87 de ani. Florin Piersic a postat un mesaj emoţionant după moartea bunului său prieten. Dichiseanu a fost internat mai bine de trei luni în spital, în urma unor probleme de sănătate.

20 mai 2021, 23:46
Florin Piersic, afectat de moartea lui Ion Dichiseanu: „O lumină arde pentru sufletul tău. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”
Florin Piersic, afectat de moartea lui Ion Dichiseanu: "O lumină arde pentru sufletul tău. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!"

Florin Piersic a transmis un mesaj emoţionant după moartea prietenului său Ion Dichiseanu.

Florin Piersic, mesaj emoţionant de moartea lui Dichiseanu: O lumină arde pentru sufletul tău

Citeşte şi Ion Dichiseanu s-a stins din viață. Ce nu a mai apucat marele actor să facă. „Un profesionist ca el nu se mai naște a doua oară”

„Mi-a fost partener. In 1966 ne-am gasit impreuna pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Si iarasi in 1984 in Trandafirul Galben. Noi doi eram considerati cavalerii cinematografiei romanesti. De televiziune nu mai vorbesc in cate emisiuni ne-am intalnit. Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viata.

L-am avut invitat la Iași in 2019 la Festivalul „Serile filmului romanesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o saptamana impreuna si, Doamne ce ne-am mai bucurat.Bun, vesel, plin de energie si neastâmpăr. Asa era prietenul meu Ion Dichiseanu. Ti-ai iubit mult profesia si publicul Dicki, dragul meu si n-ai uitat nici o clipa de ce te-ai facut actor. Astazi insa destinul a facut ca tu, ” dezgustat de atatea măști grotești, sa iesi din scenă, plangand intre culise”, vorba poetului Mihai Coreanu. O lumina arde pentru sufletul tau. Ramai in amintirea mea, prieten al meu!”, a transmis actorul.

Ion Dichiseanu era internat de mai bine de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Actorul în vârstă de 87 de ani a fost infectat cu o bacterie periculoasă. La sfârşitul lunii aprilie, Ioana Dichiseanu, fiica lui, a vorbit despre starea de sănătate a tatălui ei și mai ales de la ce au pornit problemele de sănătate care îl țin la pat pe Ion Dichiseanu de trei luni.

“În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata. Sunt zile bune, zile mai puțin bune, dar important este că e într-o stare stabilă și ne rugăm la Dumnezeu ca recuperarea să fie cât mai rapidă”, a povestit Ioana la Antena 3.

Ion Dichiseanu a murit! Ce spunea de viaţă, filme şi femei: „Mi s-a creat imaginea de «crai». Dar eu sunt altceva”

Citeşte şi Simona Florescu, primele declaraţii după moartea fostului soţ, Ion Dichiseanu: „A murit în braţele Ioanei”

Marele actor a lăsat în urmă o poveste de viață spumoasă, plină de amintiri frumoase. Spunea despre el că „nu are vârstă”, iar imaginea de mare „crai” este total greşită.

Eu n-am vârstă… Am mai spus-o. Când vine o «pisicuță» să-mi ia un interviu spun că am făcut un aranjament cu Florin Piersic și ne-am aruncat «buletinele». Un mare regizor mexican mi-a zis, în ’78, că un bărbat are trei vârste. Eu, curios… Și el zice, simplu: «Una e din acte, alta biologică și a treia e cea pe care ți-o dă femeia»”. Nu știu dacă se citește, pe fața mea, ce stil de viață am dus.

Mi s-a creat imaginea de mare «crai», de Adonis. Dar eu sunt altceva. Am fost adulat de femei. Și astăzi întâlnesc studente la teatru care-mi spun Pierre Vaillant…  Sunt un om modern, în ciuda vârstei mele. Am fost și sunt cu măsură și bun-simț. Nu-mi plac stridențele, exagerările. Da, îmi place circul, dar la circ, nu la televizor!”, spunea Ion Dichiseanu în urmă cu mai bine de un an.