Florin Piersic dezvăluie povestea pe care a ținut-o ascunsă zeci de ani. Marele actor a înfiat o fetiță: „Binele se face în liniște”

Florin Piersic a ținut ascuns timp de zeci de ani faptul că a înfiat o fetiță. Dan Negru este cel care l-a făcut să povestească întâmplarea într-un interviu emoționat.

25 dec. 2023, 13:47
Florin Piersic dezvăluie povestea pe care a ținut-o ascunsă zeci de ani. Marele actor a înfiat o fetiță: „Binele se face în liniște”
Florin Piersic, cea mai frumoasă poveste de Crăciun

În urmă cu un an, Dan Negru a realizat un interviu memorabil alături de Florin Piersic și de Părintele Necula. Discuția lor a acoperit subiecte precum credința, copilăria, filmele și povești de viață. În prag de Crăciun, prezentatorul a decis să împărtășească cu cei care îl urmăresc pe rețelele sociale un fragment sensibil din acest interviu, dezvăluind o poveste despre generozitate și compasiune, în care marele actor Florin Piersic a înfiat o fetiță.

„Las aici povestea lui Florin de Crăciun. A ținut-o ascunsă zeci de ani, pentru că binele se face în liniște! Povestea fetiței pe care a înfiat-o demult… Florin e unul din oamenii de la care am învățat că nu rămâne nimic după noi decât bunătatea! Fii bun! Doar asta rămâne…”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare, unde a distribuit un fragment din interviul de colecție.

Citește și: Dan Negru îi trage de mânecă pe români și spune ce înseamnă, de fapt, Crăciunul: „Nașterea și Xmas sunt diferite”

Actorul a dezvăluit că, în timpul unor filmări, atenția i-a fost atrasă de o copilă de o frumusețe rară. Florin Piersic a început să vorbească cu ea și a descoperit că micuța nu avea părinți și locuia cu o mătușă.

În ciuda programului său încărcat, actorul a decis să facă o schimbare reală în viața acestei fete. Cu gândul de a o înfia, Florin Piersic a vizitat-o pe mătușa copilei și, conștient de limitările sale de a se ocupa de un copil în mod direct, a ales să ofere sprijin financiar. Toți banii câștigați din activitatea sa în teatru erau direcționați către această fetiță.

„Stătea și se uita la mine. Și eu o sesizam. Frumușică, parcă era un cap de-al lui Grigorescu. Am în imagine câțiva dintre pictorii români care au făcut tablouri pe care eu nu pot să le uit niciodată.

Și mă uitam la ea, avea și o băsmăluță. Mă urmărea chipul ei. I-am spus pe tine cum te cheamă? ‘Maria’. Zic: ‘Măriucă dragă, extraordinară ești, dar de ce te uiți așa la mine?’. ‘Pentru că vă iubesc!’. ‘Mă iubești pe mine? De ce?’. ‘Nu știu, dar vă iubesc mult’. (…) I-am spus: ‘unde locuiești, ce fac părinții tăi?’. ‘Nu mai am părinți’. ‘Cum?’. ‘Mama a căzut de pe un car cu fân și a făcut o boală, nu a mai putut să o salveze nimeni. După două săptămâni, a murit și tata’. ‘Și tu unde stai?’. ‘Stau la o mătușă’. (…) Și ne-am dus la ea. Fetița mi-era foarte dragă. Eu am avut o soră care s-a pierdut, în 42. Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: ‘vreau să o înfiez’. Dragilor, e foarte important ce vă spun acum. Atunci, așa am simțit că vreau să o înfiez”, a relatat Florin Piersic, în cadrul interviului cu Dan Negru.

Citește și: Unde petrec vedetele Crăciunul. Adelina Pestrițu este în Laponia, Cătălin Măruță sărbătorește în Dubai, iar Alexia Eram se află în Paris

Marele actor a mărturist că gestul său a avut un impact semnificativ asupra  destinului acestei tinere. În timp, copila, pe nume Maria, s-a căsătorit și are două fetițe. Florin Piersic a cerut, inițial, sfatul părinților săi, iar tatăl lui i-a spus că nu va avea timp să se ocupe de un copil.

„Am ținut legătura și m-am dus la București și le-am spus părinților mei. Atunci, tata a spus: ‘Florin, tu ai atâtea probleme, noi suntem deja în vârstă. Te angajezi la un lucru foarte grav, pentru că tu trebuie să o aduci la București’. Eram căsătorit, aveam probleme. Atunci i-am ascultat pe părinții mei, dar imediat am luat legătura cu ea, pentru că mă duceam des la Baia Mare. Și de atunci… am spus așa: că tot ceea ce câștig eu de la teatru, salariul meu, îl trimit fetiței acesteia.

Acum, când noi vorbim, Maria are două fete mari, e căsătorită și tabloul meu este în casa ei de la Drobeta-Turnu Severin. Măriuca spune că Florin Piersic este binefăcătorul ei. S-a căsătorit cu un om excepțional. Pe una dintre fetele ei o cheamă Florina, iar pe cealaltă Ștefania, după numele meu. Nu am devoalat până acum povestea asta, pentru că sună a laudă, dar nu este o laudă, e o pomană. E ceva de suflet. Eu în ea am văzut-o pe sora mea”.