Florin Piersic, în doliu de ziua lui. Imagini cutremurătoare cu Maestrul Piersic în cimitir VIDEO

Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi și respectați actori din țara noastră, împlinește astăzi vârsta de 86 de ani.

27 ian. 2022, 20:29
Florin Piersic, în doliu de ziua lui. Imagini cutremurătoare cu Maestrul Piersic în cimitir VIDEO

Florin Piersic a participat la înmormântarea unui bun prieten, Eugen Albu, la Cluj, în ziua în care a împlinit 86 de ani. Artistul s-a întors din Frankfurt pentru a-și plânge prietenul.

Ovidiu Purdea Someș, un apropiat al lui Florin Piersic, a declarată Florin Piersic își va petrece ziua aniversară rugându-se pentru Eugen Albu.

Ce pensie încasează Florin Piersic. Suma este una scandaloasă
„Astăzi a fost o mare tristețe. Florin m-a prins de braț și mi-a spus ”nu pot să cred că Eugen nu mai este. Orice se va întâmpla pe pământ, oricât va evolua lumea sau va coborî, fără Eugen Albu nu va mai fi la fel.”. S-a uitat înspre el, m-a strâns de mână și a spus ”iartă-te, Eugen dragă. Noi suntem mai muritori decât tine.” M-a luat de braț și a spus că își va dărui ziua lui Eugen Albu, că se va retrage în singurătate și se va ruga pentru el.”, a dezvăluit Ovidiu Purdea Someș.


Cine a fost Eugen Albu

Eugen Albu, iubitor de Cluj și maestru al epigramei clujene, s-a stins azi din viață. Personalități precum Florin Piersic și George Corbu, președintele Uniunii Epigramiştilor din România, l-au admirat pe scriitor pentru activitatea sa.

„Pe Eugen Albu epigramistul, de care mă leagă o veche prietenie… în proză, îl consider un fotograf al sufletului omenesc, precis, sagace, neîndurător, lăsând loc de speranţă dictonului Ridendo castigat mores (Prin râs se corectează lucrurile)”, a susținut Florin Piersic, conform cluj24.ro

Dan Negru, lecție de viață după interviul cu Florin Piersic: „Banii pot cumpăra un câine, dar nu-l pot face să dea din coadă”
„Eugen Albu – o figură seniorială atestată, cu solemnitatea de rigoare, de cetatea transilvană devenită, şi prin aportul său major, unul dintre importantele centre epigramatice naţionale – ocupăcu îndreptăţire demnitatea de preşedinte al Asociaţiei Epigramiştilor Clujeni”, a afirmat George Corbu despre Eugen Albu.

Epigramistul s-a născut în județul Alba, mutându-se, în 1969, în Cluj-Napoca pentru a urma Facultatea de Filologie. A fost Preşedintele Cenaclului „Satiricon” al epigramiştilor clujeni şi membru fondator al Uniunii Epigramiştilor din România.

A primit titlul de „Senior al Cetății” în 2011, iar de-a lungul vieții, a publicat 14 cărţi de autor, fiind prezent în peste 60 de antologii de epigramă, publicate în ţară şi în străinătate. A obţinut peste 150 de premii şi distincţii la diverse concursuri de gen.