Florin Piersic reacționează după ce a aflat că George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza: „Nu sunt foarte încântat”

Florin Piersic reacționează după ce a aflat că George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza. În urmă cu 45 de ani, celebrul actor a interpretat același personaj, pe care îl joacă astăzi fostul soț al Andreei Bălan. Maestrul a dezvăluit ce a remarcat când a văzut de curând filmul „Rug și flacără” de l-a indispus atât de tare.

21 mart. 2024, 18:23
Florin Piersic reacționează după ce a aflat că George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza: „Nu sunt foarte încântat”
George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza

Florin Piersic reacționează după ce a aflat că George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza și îl sfătuiește să citească multe lucruri despre acest persoanaj, dacă vrea să îi iasă foarte bine. Piersic îi transmite lui Burcea că se poate consulta oricând cu el, având în vedere că a studiat foarte bine rolul.

Citește și: Florin Piersic nu şi-a uitat colega de scenă şi se interesează frecvent de starea ei de sănătate: „A fost ca un înger, nu pot spune cât de mult l-am iubit”

George Burcea îl joacă pe Alexandru Ioan Cuza

Despre rolul ăsta vreau să-ți spun ceva. Vreau să îți spun ceva sincer. Cel care m-a distribuit în acest rol, personajul ăsta, care este emblematic, Alexandru Ioan Cuza, a fost Adrian Petringenaru, regizorul. Nu mai este. În schimb, trăiește băiatul lui…

Dar am să îți spun de ce nu sunt eu foarte încântat. Există un singur motiv. Fără să fiu eu anunțat… Probabil eram eu foarte ocupat și multă lume credea că nu poate să pună mâna pe mine, ceea ce era o greșeală, e că în locul meu, în personaj, că atunci așa se făcea, se filma și după aceea venea vocea ta…

Tu vorbeai ce ai vorbit pe ecran… Ei au pus o altă voce. Au pus o voce care nu e a mea. Nu seamănă cu mine. Nu seamănă cu felul meu de a vorbi și de a pune punct sau virgulă.

Când am văzut, acum abia, de vreo lună am văzut filmul, care s-a dat la televizor, am fost indispus. Nu mi-am recunoscut vocea. Eram eu ca imagine, dar vocea nu era a mea. Era altă voce. De asta am fost indispus de chestia asta, știi?”, a mărturisit Florin Piersic, pentru Fanatik.ro.

Celebrul actor se oferă să îi dea câteva sfaturi prețioase iubitului Vivianei Sposub. „Ca să îl joace cât mai credibil, îl sfătuiesc în primul rând să citească despre Cuza cum am făcut și eu și ar fi foarte bine ca persoana care îl va machia pe el și îl va îmbrăca să caute să fie cât mai aproape de felul de a fi al lui Alexandru Ioan Cuza, dar citind despre el va afla mai multe. Cel mai bine știi ce să facă? Să vorbească cu mine, așa să-i spui”, a completat Florin Piersic pentru aceeași sursă.