Florin Piersic se gândește la ultimele clipe din viață: „Mai vreau să trăiesc puțin, că mi-e frică de moarte. Nu știu unde mă va prinde”

Îndrăgitul actor Florin Piersic, în vârstă de 87 de ani, se gândește la ultimele sale clipe din viață. Artistul nu vrea să moară, ba chiar îi este teamă de acel moment, însă știe că acesta va avea loc la timpul lui.

06 nov. 2023, 17:58
Florin Piersic se gândește la ultimele clipe din viață: „Mai vreau să trăiesc puțin, că mi-e frică de moarte. Nu știu unde mă va prinde”
Florin Piersic se gândește la ultimele clipe din viață: „Mai vreau să trăiesc puțin, că mi-e frică de moarte. Nu știu unde mă va prinde”

Florin Piersic, supranumit Alain Delon de România, și-a dedicat întreaga viață scenei și publicului, fiind unul dintre cei mai apreciați actori din țară. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an, în pelicula „Ciulinii Bărăganului”. De atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme. Acum, ajuns la 87 de ani, se gândește la moartea pe care nu o așteaptă deloc cu nerăbdare, dar care este inevitabilă.

Citește și: Rodica Mandache, dezvăluiri incendiare despre relația cu Florin Piersic: „Este chiar o dragoste fierbinte. Este un semizeu”

Florin Piersic, despre moarte și frica momentului

Ajuns la vârsta de 87 de ani, Florin Piersic recunoaște că se gândește la momentul în care viața sa se va încheia. Marele actor susține că vrea să mai trăiască puțin și că se teme de moarte, dar se bucură de cât a trăit, mai ales că datorează experiența vieții fanilor săi.

„Mai vreau să trăiesc puțin. Mie îmi e frică de moarte. Nu pot să-ți explic de ce. Mi-e cam frică, recunosc. Trebuie să vină, știu, dar nu știu unde mă va prinde. Nu mă interesează, știu că toată lumea moare, o să mor și eu. Mie îmi e frică de moarte. Vreți să vă spun ceva? Dar să țineți minte. Dacă mai trăiesc acum, trăiesc din cauza dumneavoastră”, a spus Florin Piersic, în cadrul podcastului moderat de Mihai Morar.

De asemenea, Florin Piersic a oferit și câteva sfaturi de viață ce l-au ajutat de-a lungul timpului. El susține că nu există prieteni, ci doar cunoștințe.

„Nu-mi place cuvântul pentru că toți spun . Nu mai există prietenie. Există cunoștințe”, a declarat Florin Piersic.

Artistul adorat de români a vorbit și despre momentul în care a ales să fie actor. Din mai multe meserii interesante, Florin Piersic a ales domeniul care l-a propulsat pe culmile gloriei, și anume actoria.

„Când eram mic, mic de tot, doream să mă fac birjar pentru că adoram caii. Mai târziu, am vrut să mă fac șofer, dar într-o zi l-am văzut pe unul murdar din creștet până în tălpi ieșind de sub o mașină, așa că am zis că mai bine ar fi să fiu cofetar. Gândeam că și acolo te mai „murdărești”, dar te lingi pe degete și gata savarina, joffra, sau cremșnitul. Dar când mi s-a spus că pot să mor de diabet, m-am hotărât categoric să mă fac doctor. De oameni. Într-o zi însă, l-au adus pe unul care căzuse ori de pe cal, ori îl călcase o mașină, ori îl bătuse un cofetar, că era tot numai sânge. Mi s-a făcut rău, așa că gata şi cu doctorul de oameni!

Într-o zi l-am luat pe Lupi, câinele cartierului, pe care îl mușcase o cățea de picior. L-am pansat, l-am îngrijit, l-am alintat și am hotărât fără drept de apel: veterinar, asta o să fiu. Dar o poezie, o singură poezie, că aici am vrut să ajung, mi-a schimbat destinul. ACTOR. Ce frumos sună acest cuvânt! Sau ARTIST. Sună și mai frumos”, a declarat Florin Piersic, potrivit okmagazine.

O altă amintire plăcută a marelui actor este legată de mama lui, care i-a fost și primul regizor și cel mai mare susținător.

„Ea, mama, a fost prima mea regizoare. Da! Într-o zi, mi-a spus: . Și tot mama, cu acel bun-simț pe care ar fi prea minunat să-l aibă toți oamenii, îmi alege, mă ascultă, mă suie pe tren, îmi dă actele, îmi dă bani de cămin, îmi pune hrană rece și mă trimite la examenul de actorie, la București”, mai povestește Piersic.

Citește și: S-a aflat motivul divorțului dintre Florin Piersic și Anna Széles, cea de-a doua soție: „Se obrăznicise! Am fost avertizată să am grijă”