Rodica Mandache, dezvăluiri incendiare despre relația cu Florin Piersic: Este chiar o dragoste fierbinte. Este un semizeu”

Rodica Mandache a vorbit despre relația dintre ea și Florin Piersic. Aceasta a mărturisit că a fost mai mult decât o prietenie între ea și uriașul actor. Artista a mai pus în discuție cel mai mare regret al vieții ei.

13 iul. 2023, 08:45
Rodica Mandache, dezvăluiri incendiare despre relația cu Florin Piersic: Este chiar o dragoste fierbinte. Este un semizeu”
Rodica Mandache, dezvăluiri incendiare despre relația cu Florin Piersic: Este chiar o dragoste fierbinte. Este un semizeu”

Rodica Mandache este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, care și-a încântat publicul atât pe marile scene ale teatrelor din țară, cât și în filmele care au făcut deliciul românilor de-a lungul timpului. Aceasta a ajuns la onorabila vârstă de 80 de ani, moment în care poate să privească în urmă și să tragă anumite concluzii cu privire la viața ei. Aceasta a vorbit într-un interviu pentru Unica despre marele ei regret, despre ce a însemnat gloria pe care a cunoscut-o, dar și despre relația pe care a avut-o cu fiica ei.

Citește și: Mari români de care ne-am despărţit în 2022. Cultura românească a devenit tot mai săracă odată cu plecarea lor

Mai mult de atât, Rodica Mandache a dezvăluit mai detalii despre prietenia dintre ea și celebrul Florin Piersic, despre care a declarat că este un „semizeu”. Actrița a mărturisit că el este cel care i-a deschis drumul către succes în teatru.

„Nu e prietenie, este chiar o dragoste fierbinte. Florin Piersic nu seamănă cu ceilalți oameni, este un semizeu. Dacă o actriță era partenera lui i se întâmpla ceva nebănuit. Toate partenerele lui au strălucit pentru că el le era alături. Până să joc cu el în „Visul unei nopți de vară” eram o actriță bună, drăguță, cu viitor. Unii spuneau că sunt și talentată. După ce am jucat cu el pur și simplu am fost ridicată sus, la etajul cel mai înalt, și acolo am rămas datorită piesei. Viața mea s-a schimbat, a declarat Rodica Mandache.

Cu toate că din punct de vedere profesional Rodica Mandache nu a putut să se plângă vreodată, ba chiar a atins culmile succesului, în ceea ce privește viața personală, lucrurile nu au stat la fel de bine. Actrița a mărturisit că cel mai mare regret al ei ese că nu a fost o mamă completă, așa cum și-ar fi dorit. Aceasta a explicat că meseria i-a furat șansa de a avea o relație firească cu fiica ei.

„M-am străduit, dar nu am fost talentată. Nici nu am avut generozitatea asta să renunț la mine pentru ea. Meseria de actrița este foarte ‘egoistă’, spune Rodica Mandache despre rolul de mamă, pentru sursa citată.

Actriţa Rodica Mandache s-a născut la 13 aprilie 1943, la Iaşi, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (1964). În 2007 a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Adel din piesa ”joi.megaJoy”, iar în 2009 a fost distinsă cu Premiul pentru întreaga activitate, la Premiile Municipiului Bucureşti pentru Artă şi Cultură, Secţiunea Artele Spectacolului.

La 29 iunie 2015, actriţa Rodica Mandache a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Capitală, precum şi Placheta Oraşului Bucureşti. Universitatea ”Hyperion” i-a acordat actriţei, în 2016, titlul onorific de profesor emerit, Rodica Mandache fiind şi profesoară de actorie în cadrul acestei universităţi.

Citește și: Rodica Popescu Bitănescu, mărturii dureroase: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”