Florin Popescu: USL este groparul sistemului de sănătate

Florin Popescu susţine, într-un comunicat remis vineri, că USL este ''groparul sistemului de sănătate'', solicitând Ministerului Sănătăţii să înceteze a-i trata pe medici ca pe nişte funcţionari de rang inferior, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
21 iun. 2013, 14:25
Florin Popescu: USL este groparul sistemului de sănătate

„USL este groparul sistemului de sănătate. Greva generală şi demisia în bloc a medicilor, un pericol mortal pentru România. Cer Guvernului şi tuturor factorilor politici să se implice pentru rezolvarea uneia dintre cele mai grave crize din sănătate din ultimii ani”, spune Popescu în comunicat.

Parlamentarul PDL afirmă că Guvernul trebuie să rezolve urgent problemele din sectorul de sănătate.

”Medicii din România nu mai înghit pe nemestecate lozincile şi promisiunile deşarte ale USL, ameninţă că îşi vor da demisia în bloc şi că va intra într-o grevă generală care va paraliza sistemul sanitar. Spitalele din România ar putea fi închise dacă guvernanţii nu încetează cu bătaia de joc la adresa celor din sistemul de sănătate. Medicii se plâng de tratamentul umilitor la care sunt supuşi, acuză umilinţele şi prigoana cărora le cad victime”, precizează deputatul PDL Florin Popescu.

Acesta adresează tuturor parlamentarilor de Dâmboviţa, indiferent de culoarea politică, solicitarea de a semna un memorandum privind criza prin care trece sistemul de sănătate. De asemenea Popescu spune că parlamentarii de Dâmboviţa trebuie apoi să întreprindă acţiuni concrete pentru a sprijini spitalele şi medicii din judeţ.

”De asemenea, cer ministrului Eugen Nicolăescu să se deplaseze la Târgovişte pentru a vedea la faţa locului care sunt problemele cu care se confruntă dâmboviţenii: investiţii blocate la Spitalul Judeţean, întârzieri de luni bune la proiecte de investiţii în sănătate, problemele de la spitalele din Târgovişte, Pucioasa, Găeşti, Titu, sau Moreni. Cer conducerii Consiliului Judeţean să înceteze batjocura la adresa dâmboviţenilor, manifestată prin blocarea investiţiei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, un spital care tratează anual peste 150.000 de pacienţi!”, se mai arată în comunicatul semnat de către deputatul PDL din Colegiul 4 Târgovişte, Florin Popescu.